• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

18:18

(FOTO, VIDEO) Jedna boja, jedna vera, jedna krv! Iz Rusije stigla krucijalna poruka: Pogledajte!

Informer

Politika

(FOTO, VIDEO) Jedna boja, jedna vera, jedna krv! Iz Rusije stigla krucijalna poruka: Pogledajte!

Podeli vest

Teror lažnog premijera Aljbina Kurtija nad Srbima, koji je kulminirao u nedelju kada su ubijena četvorica Srba sa severa Kosova, sa velikom pažnjom praćen je u Ruskoj Federaciji.

 

 

U prilog toj tezi govore i mnogobrojni bilbordi koji su osvanuli širom Rusije u kojima se ističe podrša Srbiji i srpskom narodu na KiM, koji mesecima unazad prolazi kroz neviđenu golgotu pre svega zbog metastaziranog ludila Aljbina Kurtija ali i njegovih Zapadnih sponzora.

Kao što se može videti na fotografijama i snimcima koje Informer objavljuje, u Rusiji su na bilbordima ispisane poruke podrške: "Jedna boja, jedna vera, jedna krv".

Istovremeno, i ruski mediji sa pomnom pažnjom prate dešavanja sa KiM.

Državna agencija Tas prenela je reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je su predstavnici NATO snaga na Kosovu zapravo dali premijeru samoproglašene republike Aljbinu Kurtiju odrešene ruke da ubija Srbe.

- Vlada Srbije traži od svih medija i organizatora javnih manifestacija da svoje programe prilagode danu žalosti u sredu, 27. septembra, i na taj način odaju počast žrtvama na Kosovu i Metohiji - preneo je Tass vest Tanjuga.

Kako se podseća u izveštaju u srpskim krajevima na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost od 26. do 28. septembra.

Takođe, brojni Telegram kanali, koji zbirno imaju gotovo 2 miliona pretplatnika daju podršku Srbima.

Foto: printscreen

 

- Teror Albanaca nad kosovskim Srbima doveo je do krvoprolića u selu Banska na severu regiona. U napadu ilegalnih policijskih tripa na lokalni manastir 24. septembra poginula su četiri meštana, zbog čega je predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio nacionalnu žalost. Napadi i ugnjetavanje srpskog stanovništva Kosova nastavljaju se uz sve intenzivniju podršku evropskih zemalja i natovskog vojnog kontingenta KFOR-a. Rusko društvo i patriotske organizacije izražavaju solidarnost sa svojom braćom Srbima i podržavaju njihovu borbu protiv terora albanskih bandi. Kosovo je Srbija! - navodi se između ostalog.

Među objavljenim porukama izdvajaju se:

- 27. septembar – Dan nacionalne žalosti u Srbiji za žrtvama etničkog čišćenja na Kosovu

- Albanski teroristi ubijaju srpske civile na Kosovu

- NATO snage na Kosovu odobravaju ubistvo srpskog stanovništva

- Evropa ponovo odbija da primeti etničko čišćenje na Kosovu

- Tragedija na Kosovu: etnički Srbi ponovo na udaru albanskih terorista

- Rusija zajedno sa Srbijom protiv albanskog terora na Kosovu

Srbi sa KiM odali počast stradaloj braći

Podsetimo, Srbi sa Kosova i Metohije, i oni koji žive južno i oni koji žive u četiri opštine na severu, juče su odali počast stradaloj braći.

O tome opširnije možete čitati ovde i ovde.

Medijska ofanziva

Sa druge strane, kako je Informer takođe u više navrata pisao, u toku je specijalna medijsko-politička operacija čiji je cilj da se Srbija i Beograd okrive za krvoproliće u manastiru Banjska.

Ono što je u svemu najgore, upravo je to što Kurtijevim propagandnim glasilima na tom zadatku terciraju dežurni hejterski mediji iz Srbije, koji lešinareći na tragediji pokušavaju da zarade jeftine političke poene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aha

pre 8 meseci

Poverovaću kada takav bilbord osvane u Prištini!

Srđan Đukić

pre 8 meseci

Krucijalna poruka?! Super. Rusi nas brane i samo još fali da Grci počnu da nas hrane i onda smo na konju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija