• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2023

13:06

Vučić se lavovski sam borio, zaslužuje podršku svih u Srbiji - Milićević jasan

Miloš Rafailović

Politika

Vučić se lavovski sam borio, zaslužuje podršku svih u Srbiji - Milićević jasan

Podeli vest

Predsednik Republike Aleksandar Vučić zaslužuje apsolutnu podršku svih kojima je na srcu Srbija za lavovsku borbu sam protiv svih i jasne stavove koje je izneo juče na teškim šestočasovnim razgovorama u Briselu, istakao je ministar Đorđe Milićević u izjavi za medije.

Ministar je naglasio da je predsednik Republike još jednom pokazao da je Srbija uvek otvorena za dijalog i za pronalaženje kompromisnog rešenja.

- Predsednik je, u razgovoru sa najmoćnijim liderima Evrope, jasno i čvrsto branio stav da je za eksalaciju krize na Кosovu i Metohiji isključivi krivac Aljbin Кurti. Jedina namera Кurtija je da protera Srbe s Кosova i Metohije i upravo zbog toga privremene vlasti u Prištini više od 10 godina ne žele da sprovedu sporazum koji je potpisan u Briselu uz garancije EU.

Srbija je za kompromis, a kompromis uključuje da se svi sporazumi koji su prethodno potpisani sprovedu i da se bez odlaganja formira Zajednica srpskih opština. Srbija je spremna za sve razgovore koji doprinose miru i bezbednosti na Zapadnom Balkanu, a pre svega sigurnosti i bezbednosti Srba na Кosovu i Metohiji.

Ono što je najvažnije, predsednik je još jednom jasno svima stavio do znanja da jedino pitanje oko koga nema kompromisa jeste članstvo u UN i priznanje teritorijalnog integriteta lažne države Кosovo. Za sve što je juče sam radio i govorio u Briselu predsednik Srbije zaslužuje apsolutnu podršku. On ne sme ostati usamljen u borbi za očuvanje bezbednosti našeg naroda u južnoj pokrajini, ali i mira i napretka cele Srbije – istakao je Milićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zajedno gradimo uspešnu i bogatu Srbiju - Milićević: Budite jedinstveni!
Društvo

Zajedno gradimo uspešnu i bogatu Srbiju - Milićević: Budite jedinstveni!

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević razgovarao je danas sa učenicima Gimnazije u Lazarevcu na tribini „Sa ministrom na TI“. Tribina je održana u prostorijama „Moderne galerije“, a ministar je mladima u neformalnom razgovoru odgovarao na sva pitanja koja ih zanimaju .

26.10.2023

18:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija