• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2023

11:54

Šnajder se predstavljao kao diplomata, a radio je nešto što je suprotno Bečkoj konvenciji - Ivica Dačić za Hepi televiziju

Informer

Politika

Šnajder se predstavljao kao diplomata, a radio je nešto što je suprotno Bečkoj konvenciji - Ivica Dačić za Hepi televiziju

Podeli vest

Gost informativne emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bio je ministar unutrašnjih poslova – Ivica Dačić koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o veoma krucijalnoj tematici koja okupira naciju – „Ko pritiska Srbiju?“

Diplomata Hrvoje Šnajder koji je formalno bio prvi sekretar ambasade Hrvatske u Beogradu, pre nekoliko dana napustio Srbiju posle odluke o proterivanju, a do sada je saslušano 14 osoba iz naše zemlje koje su sa njim razmenjivale osetljive informacije.

- Pre nego što se to dogodilo, u razgovoru sa bezbednosno informativnom agencijom je traženo da i mi budemo prisutni kako bi upoznali svoje kolege – partnere, kako bi ga povukli, to je bilo najbolje rešenje. Kada nekoga uhvatite na delu, ozbiljne službe kažu - čestitamo, idemo dalje. Ovde nije reč o nekome ko je predstavnik službe, već o nekome ko se predstavlja kao diplomata, a radi nešto što je suprotno Bečkoj konvenciji. Nije se bavio time da uspostavlja dobre odnose između Srbije i Hrvatske. Hrvatska je obaveštena o slučaju. Rečeno im je da je najbolje ga sami povuku. Oni su odbili, rekli su da će uzvratiti. Nema reciprociteta. Imamo našeg konzula u Zagrebu, pa bi njega da proteraju, da bude kontramera, ali njegovi poslovi su kozularni. Nije ovo prvi put. Bilo je i ranije takvih slučajeva, ali se rešavalo kao i sada. Službe imaju svoje predstavnike u određenim državama, to su zvanični predstavnici. Na osnovu dopisa bezbednosnih struktura i službi mi postupamo. Čak i među formalnim prijateljima, pa Amerika prislušukuje Angelu Merkel. Imali smo snimljeno šta radi, kako razgovara, kako vrbuje ljude, kad kaže - „Ovog Dačića treba da pratimo“. Šta, to je diplomatski posao? Ovakve stvari ne mogu da se dozvole. Mi nikada nismo nikoga proterivali, ali mora da postoji neka granica. Sigurno nekome odgovara destabilizacija Srbije. Nama odgovara samo politička stabilnost - istakao je Dačić na Hepi televiziji i dodao:

 

- Nama je važno pred izbore da naša koalicija sa SNS - om ima parlamentarnu većinu - rekao je Dačić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija