• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2023

14:29

Ministar Milićević: Na popisu se ponosno izjasnite - onako kako su to vekovima činili vaši preci!

Đorđe Čolović

Politika

Ministar Milićević: Na popisu se ponosno izjasnite - onako kako su to vekovima činili vaši preci!

Podeli vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas svečanost dodele „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

 Ovo prestižno priznanje u zgradu Narodnog pozorišta primili su brojni umetnički stvaraoci iz Srbije, regiona i dijaspore.

- Kao ministar zadužen za dijasporu, želim da naglasim da je vaša uloga od suštinskog značaja. Vi ste ambasadori naše kulture van granica Srbije i činite srpski narod jedinstvenim i prepoznatljivim širom sveta. Takođe, čuvajući srpski jezik, kulturu i tradiciju širom sveta vi čuvate i opstanak našeg naroda u zemljama u kojima živite. Jer gde se ne govori i ne piše srpskim jezikom nema ni Srba kao naroda – rekao je ministar u obraćanju i posebnu poruku uputio umetnicima iz Crne Gore.

Foto: Đorđe Čolović

 

 

- Posebno je važno da se vi, koji dolazite iz Crne Gore, gde je u toku popis stanovništva, izjasnite onako kako su se vaši preci vekovima izjašnjavali i da s ponosom kažete kojim jezikom pišete i govorite. Svi smo mi jedan srpski narod i svi govorimo srpskim jezikom gde god živeli – naglasio je ministar Milićević. 

Umetnicima iz dijaspore je poručio da zna da nije lako biti daleko od svojih korena „ali kada ste sigurni da matična država ceni i podržava vaše napore, udaljenost postaje bliskost, a veza sa maticom postaje jača“. 

- Na kraju, želim da čestitam svim dobitnicima i izrazim zahvalnost za vaš trud i posvećenost očuvanju i unapređenju naše bogate kulturne baštine. Vi ste ponos naše dijaspore, most između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Neka vam ova nagrada bude podstrek da nastavite svoj nesumnjivi doprinos našoj zajednici i da širite sjaj naše kulture širom sveta – zaključio je ministar Milićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija