• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.12.2023

17:09

Vučić u Kruševcu - Mnogo stvari ćemo uraditi, ako hoćemo da sačuvamo ljude i dolini Rasine (VIDEO)

Printscreen/Informer

Politika

Vučić u Kruševcu - Mnogo stvari ćemo uraditi, ako hoćemo da sačuvamo ljude i dolini Rasine (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu.

Na samom početku predsednik je pitao prisutne lekare da li su zadovoljni.

- Uložili smo ogroman novac u kliničke centre u Beogradu, Nišu, gradi se mnogo bolnica, domova zdravlja, stižu mamografi, nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti - rekao je predsednik Vučić.

Foto: Printscreen/TV Pink

 

Foto: Printscreen/TV Pink

 

Predsednik je objasnio da grad u kome se danas nalaze nije isti već da se promenio i dodao da Srbija mora da se razvija svuda, te da Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

Tokom obilaska Doma zdravlja predsednik je razgovarao i sa lekarima koji su danas obavili prve preglede mamografa u ovoj ustanovi danas.

- Samo moramo da kažemo ženama da kada dođu da time spasavaju svoje živote - rekao je predsednik.

- Danas ovaj Dom zdravlja izgleda drugačije. Moraćemo da uđemo u rekonstrukciju i opšte bolnice - istakao je Vučić. 

Vučić navodi da je mnogo bolnica urađeno do sada, ali da mora još da se radi.

- Svako ulaganje i u samo lečenje, ali i prevenciju je važno. Izvojićemo mnogo veće cifre - rekao je predsednik. 

Foto: Printscreen/TV Pink

 

Predsednik je rekao da je razgovarao sa roditeljima dece obolelih od retkih bolesti i da je video koliko njima znači pomoć koju su dobili od države.

- Veliki novac smo uložili u lekove za retke bolesti. Kada sam razgovarao sa roditeljima dece koja imaju retke bolesti, video sam da njihovoj sreći nema kraja. To je cilj ovoga što radimo - istakao je Vučić.

On kaže da je sve što želi to da samo jedan od ratova koji su u toku u svetu prestane, i da će onda sve biti dobro.

- Ja mogu da vam kažem da ćemo mi ovde moći da zaposlimo i nove tehničare, i da donesemo mamografe nove - rekao je predsednik.

Predsednik je rekao da sada mnogo manje i lekari i medicinske sestre odlaze iz Srbije, a da će se to smanjiti još povećanjem plata.

Danas sam svojom "škodom" otvorio ovih 10-11 kilometara Moravskog koridora, to je velika i vredna stvar, dodaje predsednik.

- Mnogo stvari ćemo uraditi, ako hoćemo da sačuvamo ljude u dolini Rasine. Sem hale i bolnice, ne znam šta ste još tražili - rekao je predesnik Vučić. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kruševac gde je započeo obilazak Službe za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja. 

 U Domu zdravlja prisustvuje ministraka zdravlja Danica Grujičić i dvadeset lekara koji su radili u kovic centru, a koji su dobili ugovore na neodređeno.

Foto: printscreen

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija