• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.12.2023

08:34

Pomozimo zaboravljenim ratnim herojima, naše malo njima znači mnogo! Kapetan Dragan sprovodi akciju za njihovu pomoć!

Pedja Milosavljević

Politika

Pomozimo zaboravljenim ratnim herojima, naše malo njima znači mnogo! Kapetan Dragan sprovodi akciju za njihovu pomoć!

Podeli vest

Fondacija kapetana Dragana sprovodi veliku akciju za naše zaboravljene ratne heroje i upućuje apel kako bi im se pomoglo u što većoj meri, jer je i on sam bio u takvoj situaciji.

Kapetan Dragan Vasiljković izdao je saopštenje u vezi sa njegovom Fondacijom koje vam prenosimo u celosti:

Tokom mog gotovo jednoipodecenijskog zarobljeništva, upravo su mi ovi praznični dani bili najteži. Izolovan i daleko od najmilijih. Dok sam tako sam, u ustaškoj tamnici  čekao šezdeseti rođendan u decembru, setio sam se jedne apsurdne situacije, gde sam isto tako čekao svoj trideset i treći rođendan na predivnoj jahti negde na pola puta između Australije i Afrike i bio sam nesrećan. Nesrećan, jer nisam sa svojim najmilijima.

Zatim sam gotovo pao u depresiju jer sam shvatio, ne samo da neću biti sa njima za svoj rođendan, već ni za kalendarsku Novu godinu, ni za Božić, ni za našu Novu godinu, ni za moju slavu Svetoga Jovana, ni za Vaskrs... Iako je to bio moj slobodan izbor, bio sam jako nesrećan. Shvatio sam da za svojih 33 godine života, bez svojih najmilijih oko sebe, upravo taj „praznični period“ je bio najniža tačka u mom životu, i to, na luksuznoj jahti ploveći ka suncu koje tone u tople vode Indijskog Okeana... 

Ne možemo ni zamisliti kako je tek našim herojima po ustaškim zatvorima tokom prazničnih dana, bez svojih najmilijih, i to godinama!!!  Zaboravljeni od svih nas! Ja mogu to zamisliti, jer sam i sam to preživeo i to 14 puta tokom gotovo jednoipodecenijskog zarobljeništva u kazamatima potomaka jasenovačkih zločinaca, pa vam zato i pišem ovo. Vi niste morali to osetiti, jer umesto vas, na desetine srpskih heroja lažno optuženih, danas, i svake godine, dotaknu to njihovo dno svoga života, otrgnuti od svojih najmilijih samo zato, jer su radili ono najčasnije što čovek može u svom kratkom, bednom životu, a to je, braniti svoj narod.

Bar u ovom prazničnom periodu, setimo se naših zaboravljenih heroja za koje rat i dan danas traje ne smanjenom žestinom, za njih i njihove porodice. Ako poznajete zarobljenog heroja javite mu se, javite se njihovoj rodbini recite im da nisu sami i da ima još Srba koji ih nisu zaboravili. Ako ih vi ne znate, mi ih znamo priključite nam se.

Fondacija Kapetan Dragan sprovodi akciju posete njihovim porodicama i obilazak zatvora u kojima trunu Srpski heroji zatvoreni bez proverljivih dokaza, i verujte, ima ih na desetine. Ako imate vremena, možete se aktivno uključiti ili možete učestvovati u ovoj akciji donacijom na račun Fondacije sa naznakom: "Akcija za heroje 2023."

Srećni Vam praznici!
Kapetan Dragan

Način na koji možete učestvovati: 

Kako je naveo kapetan Dragan, Fondaciji su potrebni: Volonteri vozači, pouzdana vozila, gorivo, smeštajni kapaciteti (u blizini hrvatskih zatvora), kao i novac.

Bankovni račun: Poštanska štedionica- PP : "Kapetan Dragan" Račun: 200-3213540101033-92
PayPal : fkd.centrala@gmail.com / WU: Dragan Vasiljkovic +38165 3962574


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija