• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.01.2024

22:08

"Prekršeni su svi međunarodni zakoni!" Ovako je Lazanski govorio o Kosovu i Metohiji

Informer

Politika

"Prekršeni su svi međunarodni zakoni!" Ovako je Lazanski govorio o Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Albanci ne prihvataju ništa, nikakav kompromis, govorio je još 2019. godine za ruske medije tadašnji ambasador u Moksvi Miroslav Lazanski.

- Oni traže da Srbija prizna (tzv.) Kosovo posle svih kršenja međunarodnog prava ratom 1999, agresijom na Srbiju. Mi bismo tom konvalidacijom priznavanja rezultata tog rata bili takođe učesnici kršenja međunarodnog prava. Mi tražimo kompromis, tražimo da Srbi isto nešto dobiju. Ne mogu Srbi da izgube sve na Kosovu (i Metohiji). Nije Kosovo (i Metohija) samo pitanje teritorije, to je i pitanje imovine. Imate imovinu Srpske pravoslavne crkve, imovinu države Srbije koja je godinama ulagala, privatnu imovinu itd. I sad to sve neko da uzme i kaže "puj pike, ne važi"? - govorio je Lazanski i dodao:

- Badinterova komisija je govorila o stvaranju nezavisnih država po republičkim granicama, a ne po granicama autonomnih pokrajina. Dakle, u kom god aspektu uzmete, vidite da su prekršeni svi međunarodni zakoni i sve odluke. Helsinška povelja, principi nemenjanja granica silom… I? Granice Jugoslavije su promenjene silom. Helsinki, OEBS? Meni je to prazna priča.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17