• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2024

11:19

Presuda Višeg suda u Beogradu

Pixabay

Politika

Presuda Višeg suda u Beogradu

Podeli vest

VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Bojana Čogurić, sudija pojedinac, u parnici tužioca Vladimir Vuletića, JMBG: ..., iz Beograda, ul. ..., čiji je punomoćnik Vlada Živković, advokat iz Beograda, ul. ..., protiv tuženih "Insajder tim" doo Beograd, ul. Bulevar Peka Dapčević br. 17, Milana Raševića iz Beograda, ul. ..., i Milovana Stanića sa adresom zaposlenja u Beogradu, ul. Bulevar Peka Dapčevića br. 17, čiji je zajednički punomoćnik Boris Bogdanović, advokat iz Beograda, ul. ..., radi naknade štete, vrednost predmeta spora 500.000,00 dinara, nakon održane glavne i javne rasprave zaključene 20.11.2023. godine, doneo je PRESUDU


I DOZVOLJAVA SE subjektivno preinačenje tužbe iz podneska od 26.06.2023. godine.
II ODBACUJE SE tužba u delu zahteva da se utvrdi da je objavljivanjem tekstova 'Seksualno iskorišćavao maloletnike - Vuletić može da završi u zatvoru kao Mika Aleksić' i 'Otkrivamo sadržaj poruka koje je Vuletić slao maloletniku! Šokantno! Policija došla do mladića, profesor ga zlostavljao kada je imao 16 godina!' od 15.03.2021. godine, 'Šta je 'ono' što je Velja nosio Vuletiću? Droga, keš 'ostavke'?' od 10.03.2021. godine i 'Bolest mozga - Vuletić jede 'ljudske' ćevape od 22.-23.05.2021. godine, povređeno pravo tužioca na pretpostavku nevinosti i pravo na dostojanstvo ličnosti, KAO NEPOTPUNA.
III ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Vladimira Vuletića da se obaveže tuženi Milovan Stanić iz Beograda kao odgovorni urednik medija internet portala 'Informer' da sa internet portala 'Informer' ukloni zapis tekst 'Otkrivamo sadržaj poruka koje je Vuletić slao maloletniku! Šokantno! Policija došla do mladića, profesor ga zlostavljao kada je imao 16 godina!' od 15.03.2021. godine, KAO NEOSNOVAN.
IV ODBACUJE SE tužba u delu zahteva da se zabrani ponovno objavljivanje tekstova 'Seksualno iskorišćavao maloletnike - Vuletić može da završi u zatvoru kao Mika Aleksić' i 'Otkrivamo sadržaj poruka koje je Vuletić slao maloletniku! Šokantno! Policija došla do mladića, profesor ga zlostavljao kada je imao 16 godina!' od 15.03.2021. godine, 'Šta je 'ono' što je Velja nosio Vuletiću? Droga, keš ili 'ostavke'?' od 10.03.2021. godine i 'Bolest mozga - Vuletić jede 'ljudske' ćevape' od 22-23.05.2001. godine, KAO NEPOTPUNA.
V DELIMIČNO SE USVAJA tužbeni zahtev tužioca Vladimira Vuletića iz Beograda, pa se obavezuju tuženi 'Insajder tim' doo Beograd, Dragan Vučićević iz Beograda i Milan Rašević iz Beograda, da solidarno tužiocu na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva ličnosti isplate iznos od 80.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 20.11.2023. godine do isplate, u roku od 8 dana od dana prijema presude, pod pretnjom prinudnog izvršena.

VI ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Vladimira Vuletića iz Beograda u delu u kome je tražio da se obavežu tuženi 'Insajder tim' doo Beograd, Dragan Vučićević iz Beograda i Milan Rašević iz Beograda, da mu solidarno na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede dostojanstva ličnosti isplate iznos od još 170.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 20.11.2023. godine do isplate, KAO NEOSNOVAN.
VII ODBIJA SE tužbeni zahtev tužioca Vladimira Vuletića iz Beograda da se obavežu tuženi 'Insajder tim' doo Beograd, Dragan Vučićević iz Beograda i Milan Rašević iz Beograda, da mu solidarno na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povreda pretpostavke nevinosti isplate iznos od 250.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 20.11.2023. godine do isplate, KAO NEOSNOVAN.
VIII OBAVEZUJE SE tuženi Milovan Stanić iz Beograda kao odgovorni urednik medija internet portal 'Informer', da objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i bez odlaganja, najkasnije u drugom narednom izdanju navedenog medija od trenutka pravnosnažnosti ove presude, primenjujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, pod pretnjom prinudnog izvršenja.
IX OBAVEZUJE SE tuženi Milovan Stanić iz Beograda kao odgovorni urednik medija 'Nezavisne dnevne novine Informer', da objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom izdanju navedenog medija od trenutka pravnosnažnosti ove presude, primenjujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, pod pretnjom prinudnog izvršenja.
X Svaka stranka snosi svoje troškove parničnog postupka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija