• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

01.05.2024

12:14

U Zlotu tražili malu Danku, pa održali bakljadu! Uprkos teškom zločinu, tradicionalna manifestacija ipak održana (FOTO)

V.J.

Vesti

U Zlotu tražili malu Danku, pa održali bakljadu! Uprkos teškom zločinu, tradicionalna manifestacija ipak održana (FOTO)

Podeli vest

Uprkos dešavanjima koja su u prdohodnih mesec i više dana potresala čitav istok Srbije posebno najveće selo na području grada Bora, Zlot, iz koga su osumničeni za monstruozno ubistvo dvogodišnje Danke Ilić , tradicionalna ,,Bakljada,, u organizaciji Mesne zajednice je održana.

Ovo je jedinstvena kulturno- zabavna Manifestacija koja je svojstvena samo za ovo mesto i održava se svake godine uoči Prvomajskih praznika.

Foto: V.J.

 

- Ove godine , zbog svega što se dogodilo sa nestankom i monstruoznim ubistvom male devojčice u Banjskom Polju, koje je sve žitelje Zlota duboko potreslo , Manifestacija Bkljijada koja se svake godine od 1972. održava u Zlotu i predstavlja simboličan uvod u Prvomajske praznike, obeležili smo skromnije nego inače.

Ovoga puta u gostima su nam samo članovi jednog KUD-a ,, Dragan Živadinović,, iz Malog Izvora kod Boljevca koji su se sa članovima našeg Kulturno- umetničkog društva ,,Petar Radovanović,, iz Zlota , posetiocima na prigodan način predstavili spletom srpskih i vlaških igara .

Foto: V.J.

 

 

Svečani defile učesnika i ove godine u večernjim satima prošao je kroz centar sela i kao po tradiciji , najmađi učesnici folkloraši zajedno sa roditeljima, nosili su simbolično upaljene baklje, koje su odložili u burad u kojima je upaljena velika logorska vatra. Ovo je Manifestacija koja je
svojstvena samo za selo Zlot i nigde više u Srbiji, kaže za Informer .rs Zoran Zdravković, predsednik Saveta Mesne zajednice Zlot.

Foto: V.J.

 

 

Inače, trdicionalna Bakljada koja se neguje više od pola veka, uprkos odluci grada Bora da se ove godine odlože sva dešavanja dok se telo male Danke Ilić ne pronađe, ipak je održana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

Ekskluzivno! Vladimir Lučić: Najveća afera Junajted Grupe je u Švajcarskoj!
Društvo

Ekskluzivno! Vladimir Lučić: Najveća afera Junajted Grupe je u Švajcarskoj!

Baveći se sudskim postupkom protiv Junajted Grupe u Švajcarskoj otkrili smo da je u toj zemlji smeštena najkontroverznija firma iz sastava te grupacije, na čijem je čelu punih sedam godina bio potpredsednik Gasprombanke, blizak saradnik ruskih i ukrajinskih oligarha, preko kojeg su išle ogromne količine novca, ekskluzivno je danas otkrio generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić!

22.05.2024

15:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set