• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dobromirović

07.02.2024

07:14

Đilasovci kopirali Kurtija, njegovi mediji im čestitali! Stravično nasilje bivšeg režima u Skupštini Srbije!

Reuters/informer

Politika

Đilasovci kopirali Kurtija, njegovi mediji im čestitali! Stravično nasilje bivšeg režima u Skupštini Srbije!

Podeli vest

Predstavnici takozvane koalicije 'Srbija protiv nasilja' pokušali su juče da blokiraju konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije zviždanjem, skakanjem i držanjem transparenata i plakata sa natpisima 'Izbori su pokradeni', 'Kosovo je Srbija' i 'Šef mafije'!

Đilasovci su koristili 'metode' šiptarskog ekstremiste Aljbina Kurtija, koji je sve ovo isto radio u parlamentu u Prištini 2015. godine, a da je to sve zaista tako, potvrdili su mediji pod kontrolom lidera 'Samoopredeljenja' koji su doslovce čestitali đilasovcima!

Vođe novog opozicionog cirkusa bili su Dragan Đilas, koji je čak u sali psovao kolege poslanike i pretio im, i njegova desna ruka Marinika Tepić. Đilasovci su odmah na početku sednice ustali sa svojih mesta i počeli da blokiraju govornicu, zviždeći i držeći pomenute transparente, ne dozvoljavajući Stojanu Radenoviću, profesoru matematike sa liste 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane', koji je kao najstariji poslanik predsedavao sednici, da radi svoj posao?! Sednica je, uprkos stravičnom nasilju hejtera, uspešno završena i poslanicima su potvrđeni mandati.

Foto: Ata images

 

Proglasili 'pobedu'?!

Da skandal bude veći, đilasovci su odbili da polože zakletvu kao narodni poslanici, već su izjurili iz sale kada je predsedavajući sednici počeo da je čita?! Umesto da polože zakletvu narodu, Đilasovi poslanici, kao i parlamentarci DSS Miloša Jovanovića, zakletvu su 'položili' u holu, pred kamerama tajkunskih televizija! I to nije sve, verovali ili ne, jer su 'lideri' opozicije ovo divljanje u parlamentu proglasili za 'pobedu' jer nije izabran predsednik Skupštine, iako to nije ni bilo na dnevnom redu?!

Tekst zakletve koju su đilasovci odbili

Tekst zakletve narodnih poslanika koju su predstavnici đilasovske opozicije juče odbili glasi:
'Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!'

Ovim su Đilas i njegovi saradnici pokazali da im je šiptarski ekstremista Aljbin Kurti glavni uzor i da primenjuju njegove metode u Skupštini Srbije, s obzirom na to da je lider 'Samoopredeljenja' isto ovo radio kao opozicija u parlamentu u Prištini 2015. godine! Da je ovo zaista tako, potvrđuju i mediji pod Kurtijevom kontrolom, koji su juče doslovce čestitali đilasovcima 'na akciji', uz poruku: 'Zajedno smo jači'?!

Foto: printscreen / Ata images

 

Profesor Stojan Radenović, koji je predsedavao konstitutivnoj sednici parlamenta, gostujući na Informer TV, na drugoj strani istakao je da je, uprkos nasilju opozicije, 'dan bio uspešan'.

- Konstituisana je Skupština. Sve poslaničke grupe su zauzele svoje kabinete, dale svoje račune da dobiju parice za ovo što rade. Jedan deo poslanika nije dorastao političkom trenutku i rade protiv sebe. Građani Srbije su to videli. Meni je žao, potrebna im je pomoć da se malo orijentišu. Koristilo bi celoj državi da se svi poprave nabolje. Poslanici opozicije su prisustvovali sednici, ali su počeli da izlaze kada sam počeo da čitam zakletvu. To je autogol za njih. Pazite, kako će ljudi u Srbiji, u Šumadiji, Bojniku, Leskovcu to da vide, jer je u stvari to sve nejasno. Meni je malo žao, mislim da im je potrebna i pomoć, da šetaju malo po Srbiji, da odu tamo u Caričin grad, Lebane, da razgovaraju po kafanama u Beogradu sa starijim ljudima, penzionerima... Zna se gde se zakletva polaže. To što su oni uradili, to je kvazizakletva. Nemaju stida - istakao je Radenović.

Najozbiljnija pretnja do sad - Jovanović: Sprečiti Vučića po svaku cenu!

Lažni patriota Miloš Jovanović, lider koalicije NADA, uputio je juče najozbiljniju pretnju do sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću! Gostujući na tajkunskoj televiziji N1, koja promoviše Kurtija i nezavisno 'Kosovo', Jovanović je doslovce poručio da opozicija 'mora sprečiti Vučića bukvalno po svaku cenu'?!
- Aleksandar Vučić radi nešto je nečuveno. Moramo da ga sprečimo po svaku cenu - kazao je Jovanović.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, takođe gošća naše televizije, rekla je da su se Đilasovi poslanici, umesto narodu, zakleli tajkunskim medijima.

- Kada budu u Evropskom parlamentu, jer su ih pozvali da prisustvuju, moje pitanje je da li će se i tamo ponašati onako kako su se ponašali u srpskom ili će im ukazati poštovanje?! Da li će se ponašati prema njima kao što su se ponašali prema profesoru Stojanu Radenoviću? On je jedan od sto najuticajnijih svetskih matematičara! Hoće li tamo psovati i pretiti ili će pokazati najdublje poštovanje prema ljudima koji su tu da traže uvođenje sankcija Srbiji i koji priznaju nezavisno 'Kosovo'? A videćete da će im ukazati poštovanje - rekla je Brnabićeva.

Foto: Tanja Andric

 

Tajkunski poslušnici

Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije u prethodnom mandatu, komentarišući to što su đilasovci odbili da polože zakletvu u sali, već su to uradili u skupštinskom holu, kaže da je to veliki skandal.

- Većina narodnih poslanika položila je zakletvu u velikoj sali, na sednici, zaklela se narodu u Narodnoj skupštini. Tajkunska lista kojoj komanduje Đilas, kao i njegovi poslušnici iz DSS, otišli su pred kamere i zakleli se televiziji N1 - zaključio je Orlić.

Đilasove pristalice gađale zgradu Skupštine kupusom i šargarepom

Nikola Ristić, jedan od nasilnika koji je pravio haos ispred Republičke izborne komisije nakon decembarskih izbora, bio je vinovnik jučerašnjeg haosa ispred Skupštine Srbije. Đilasove pristalice, sa maskama zečeva, gađale su zgradu parlamenta kupusom i šargarepom, praveći neviđeni nered na platou ispred Skupštine, ali i na automobilima narodnih poslanika. Dragan Đilas juče se nije oglašavao ovim povodom i nije odgovorio da li je ovo 'elita' koju nudi državi i 'borba protiv nasilja' za koju se, navodno, zalaže.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija