• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.02.2024

11:25

Raskrinkavanje! Ministar Siniša Mali "ugasio" tajkunski list "Danas"!

Zoran Sinko

Politika

Raskrinkavanje! Ministar Siniša Mali "ugasio" tajkunski list "Danas"!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali uputio je demanti tajkunskom listu "Danas" zbog objavljenih laži.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Dnevni list “Danas” je tekstom na današnjoj naslovnoj strani pod naslovom “Krem DOS-a je danas u Vučićevim redovima”, u kome navodi da je “Siniša Mali bivši član DS-a”, prekršio Zakon o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“ 83/2014, 58/2015, 12/2016), član 9, koji propisuje Obavezu novinarske pažnje, odnosno da su “urednik i novinar dužni da s pažnjom primerenom okolnostima i u skladu sa pravilima novinarske struke, pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost”.

Neproveravanjem navedenog u tekstu list “Danas” doveo je u zabludu javnost iznošenjem netačne informacije da sam bio član Demokratske stranke (DS).

U cilju istinitog informisanja javnosti obaveštavam javnost da nikada nisam bio član niti jedne političke stranke osim Srpske napredne stranke (SNS). Кada se u Srbiji pojavila politička organizacija kod koje sam prepoznao potencijal promena, energiju reformi i duh kolektivne svesti o neophodnosti stvaranja boljeg života za građane Srbije a onda i znanje kako do toga doći, poželeo sam i da se aktivno bavim politikom, odnosno postanem deo te stranke.

Ovaj demanti je upućen i na adresu glavnog urednika Dnevnog lista Danas, sa zahtevom da se objavi u skladu sa članom 94. Zakona o javnom informisanju i medijima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija