• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stanković

09.02.2024

13:06

Lavovska borba u UN, izdaja u Strazburu, intervju u Rusiji i strepnja u Beogradu! Evo šta je obeležilo jučerašnji dan - jedna glavna tema!

Beta/Tanjug/Reuters

Politika

Lavovska borba u UN, izdaja u Strazburu, intervju u Rusiji i strepnja u Beogradu! Evo šta je obeležilo jučerašnji dan - jedna glavna tema!

Podeli vest

Odlučan i jasan govor Aleksandra Vučića u Njujorku, sramna rezolucija Evropskog parlamenta u Strazburu, veliki intervju Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom i građani u Srbiji koji, strepeći, iščekuju i nadaju se miru i slobodi!

Naizgled različite struje, ali vrlo umrežene, obeležile su jučerašnji dan, 8. februar, u kome su antisrbi provlačili pitanje: Da li je Srbija ruska gubernija ili zapadna prćija? 

Odgovor na to pitanje je vrlo jasan! 

Srbija je nezavisna i suverena zemlja – mi nismo ni "mala Rusija", ni "mala Amerika", niti bilo koja druga zemlja. Mi smo Srbija i sa ponosom nosimo svoje ime i to znači da sami donosimo svoje odluke i uveren sam da ćemo svoju nezavisnost i stabilnost uvek umeti da sačuvamo! 

Ali kome je kao takva zasmetala i kome godinama predstavlja kamen spoticanja?

Idemo redom! 

Sa vrlo jasno nejasnim zahtevima srpska opozicija je na samom rubu 2023. godine tražila izbore u Srbiji. Dobila ih. Izgubila ih. Izašla na ulice, uništavala Skupštinu grada Beograda, pravila juriše i blokade, uz osnovni beleg svojih platiša: zastava Euromajdana! 

Foto: Tanjug

 

Kada je i to propalo, uz povike "Do Strazbura", eto njih i na istoku Francuske da traže zaštitu svojih prava! A obaveze? Pa koga briga?!? 

Negde oko podneva, Evropski parlament usvojio je sramnu rezoluciju o Srbiji. Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu glasali su o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja.

Foto: printscreen

 

Za usvajanje rezolucije protiv Srbije lobirala je srpska opozicija, čiji su predstavnici bili Marinika Tepić, Pavle Grbović, Radomir Lazović i Nebojša Zelenović, koji su boravili u Briselu, gde su na plenarnoj raspravi izneli gomilu neistina na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i regularnosti izbora koji su u Srbiji održani 17. decembra. 

Uz povike "Sklonite nam Vučića sa puta, jer ne želi da uvede sankcije Rusiji i Putinov je prijatelj" provukla se jedna teza, bitna za one kojima su Srbija i njeni vitalni interesi važni - a gde je borba za očuvanje Kosova i Metohije i srpskog naroda? 

Prava kosovska bitka odvijala se kilometrima zapadnije, a kao protagonist bio je pravi državnik, vodeći borbu protiv zla i nemira! 

Za mir, stabilnost i egzistenciju zagrmelo je u Ujedinjenim nacijama! 

- Spominje se da smo produžena ruka Rusije, s ponosom mogu da vas pogledam u oči i kažem da smo slobodna, suverena i nezavisna zemlja. Nismo marioneta ni SAD ni Rusije i ponosan sam što se zastava Srbije vijori ovde ispred zgrade UN - jasan je bio Vučić.

Foto: Foto: Printscreen

 

Po receptu "ucveljene" srpske opozicije Aljbin Kurti se upravo u Ujedinjenim nacijama pozvao na antisrpsku rezoluciju Evropskog parlamenta na kojoj su insistirali njegovi fanovi: Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i ostali đilasovci! 

- Evropski Parlament je ogromnom većinom doneo Rezoluciju u kojoj poziva na istragu izbora koji su se desili u decembru i gde se kaže da se manipulisalo rezultatima, da se koristila agresivna retorika i da su se koristili ruski uticaji! - rekao je Kurti.

Foto: Foto: Printscreen

 

Isti recept, isti cilj, isti vokabular, različite lokacije. Tako su Srbija i Rusija dovedene u Strazbur i Njujork - Prva kao nesalomiva meta i zaštita, druga kao sestra po krvi i pravi prijatelj našoj zemlji! 

Upravo zato su Strazburom odzvanjali jecaji i kmečanje zbog neuvođenja sankcija Rusiji i rusko-srpskog prijateljstva. 

U istom danu objavljen je i prvi intervju predsednika Rusije Vladimira Putina za zapadne medije. 

Ruski predsednik je u tom intervjuu rekao da je njegova zemlja morala da stane u odbranu Srbije tokom ratova 1990-ih godina jer su Srbi poseban i narod blizak Rusima, kao i da su SAD 1999. godine bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije prekršile međunarodno pravo!

- Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima. Nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama - rekao je Putin.

Foto: EPA

 

On je dodao da su SAD su 1999. godine bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije prekršile međunarodno pravo.

- Time su SAD otvorile Pandorinu kutiju. Štaviše, šta je rečeno kada je Rusija protestovala i izrazila svoje negodovanje? Povelja UN i međunarodno pravo su zastareli. Sada se svi pozivaju na međunarodno pravo, ali su tada počeli da govore da je sve zastarelo - rekao je Putin.

A onda je krenula totalna antiruska histerija, kao nastavak antidržavnih akcija đilasovaca i srbomrazaca! 

Na pojedinim opozicionim portalima već danas osvanulo je: Putin slagao da su nam Rusi pomogli dvedesetih, istina je daleko drugačija: Uveli su nam sankcije, naoružavali Hrvatsku i odlikovali Tuđmana! 

Kada se rezimira sve, može se uočiti da su pojedinci juče tražili da Srbija uvede sankcije Rusiji i da prizna nezavisnost Kosova, a neki su hrabro i stoički štitili prava Srbije i njene teritorije. 

Srbija nikada svoj narod na Kosovu i Metohiji neće ostaviti i nikada se svoje zemlje neće odreći, ma koliki pritisci bili i spolja i iznutra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija