• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2024

12:59

'Opozicija želi da gurne narod u svoj začarani krug koji tapka u mestu'! Rasim Ljajić demolirao Đilasove kreature! (VIDEO)

Maša Banđur

Politika

'Opozicija želi da gurne narod u svoj začarani krug koji tapka u mestu'! Rasim Ljajić demolirao Đilasove kreature! (VIDEO)

Podeli vest

O sednici Predsedništva, predstojećim izborima u Beogradu i opoziciji, govorili smo sa gostom Info jutra Rasimom Ljajićem liderom Socijaldemokratske partije Srbije.

Rasim Ljajić predsednik Socijaldemokratske partije Srbije ističe da novi izazovi očekuju novu vladu, kao i da je bitno da se uspostavi stabilnost u Beogradu, zbog spoljnopolitičkih dešavanja, ali i same države.

- Ključna poruka sa jučerašnjeg sastanka je da će se izbori održati drugog juna, kao i da će se ubrzati formiranje Skupštine Beograda. Novi izazovi očekuju novu vladu i vladajuću koaliciju. Turbulentna vremena diktiraju uslove na globalnom planu, ali utiču i na Srbiju. Velike tenzije u zemlji i svetu impliciraju da će ovo biti bitka za stabilnost u Srbiji i Beogradu - rekao je Ljajić.

Naš gost dodaje i da Beograđani neće trpeti nasilje opozicije i opstrukciju rada i napretka, kao i da bi nasilje prouzrokovala stopiranje Srbije.

- Opozicija je tražila izbore, pa im se nije svideo datum, a sada imaju i datum i sve. Želimo da imamo pun politički legitimitet i da naša koalicija poboljša ostvareni rezultat. Beograđani očekuju niz projekata i očekuju da se nastavi rad, a naravno i pripreme za EXPO 2027. godine. Nasilje više niko neće prihvatiti i mi imamo interes da primenimo preporuke Evropskog parlamenta, a pozivi na nasilje bi nas samo gurnulo u začaran krug koji stoji u mestu - kazao je Ljajić.

Foto: Masha Bandjur

Rasim Ljalić

 

Prema rečima lidera SDPS najbolje je bilo da je postojalai većina i da je formirana vlast u Beogradu, ali je to nažalost opozicija opstruisala.

- Rezultati izbora su bili takvi da je bila neophodna koalicija da bi se došlo do skupštinske većine. Nažalost raspao se Nestorovićev pokret i zato će biti potrebna nova koalicija. Najbolje je bilo da smo imali većinu, ali je opozicija stopirala to, a kada je trebalo da se implementira drugo rešenje odnosno održati izbore što pre i to je opozicija opstruisala - zaključio je Ljajić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija