• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.03.2024

10:21

U Srbiji se pravi veštačka politička kriza! Jedna razularena, glasna manjina želi da isprovocira vlast! (VIDEO)

Informer

Politika

U Srbiji se pravi veštačka politička kriza! Jedna razularena, glasna manjina želi da isprovocira vlast! (VIDEO)

Podeli vest

Nije prvi put da opozicija pravi haos u Skupštni! Po treći put u poslednjh godinu dana gledamo isto, a verovatno će se danas sve ponoviti. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Dejan Vuk Stanković, analitičar i Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika SRS-a.

Analitičar Dejan Vuk Stanković istakao je da je sve ovo što se dešava u Skupštini deo plana.

Foto: Tanja Andric

Dejan Vuk Stanković

-Političke činjenice govore da nema mesta političkoj krizi. Posotji samo jedna glasna, razularena manjina koja želi da isprovocira vladajuću većinu na nasilje. To je plan. Oni sprečavaju da neko skuplja glasove. Ne može neko nekome da zabrani slobodu kretanja zbog njegovih politikog prava. U ovom slučaju nasilni su oni kojima su puna usta demokratije i borbe protiv nasilja. Koriste tu vulgarnu retoriku pretnji nasiljem da bi izazvali bujicu reakcija i da bi isprovocirali nekoga u Parlamentu da ustane i počne da se bije. Meni je čudno kako ta opozicija nije u stanju da uči iz sopstvenih iskustava. Ovu epizodu smo imali prošle godine u februaru. Umesto da učestvuju u raspravi, oni su raspravu opstruirali. Kada se u oktobru Vlada Srbije pojavila s jednim skupom mera, onda su štafetnu palicu preuzeli ovi iz evrofeformskog bloka i napravili sličan cirkus- rekao je Dejan Vuk Stanković.

Zamenik predsednika SRS-a Aleksandar Šešelj rekao je da juče u Skupštini nije bilo politike.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Aleksandar Šešelj

-To je bio pokušaj da se veštački izazove politička kriza. Prvo treba da se pogledate u ogledalo i zapitate se šta ste vi pogrešno uradili. To deluje kao plan B za izborni neuspeh. Njima su u fokusu beogradski izbori. Beograd je ipak važan za preuzimanje vlasti na republičkom nivou. Politička kriza u Srbiji svakako ne postoji. Politička kriza postoji u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Ovo izaziva osećaj sramote kod ljudi koji prate Skupštinu. Dešava se narušavanje dostojanstva. Vlast u Srbiji će se jednom promeniti. Šta će se dogoditi kada na vlast dođe grupacija koja ne može da polaže zakletvu u istoj prostoriji sa svojim političkim protivnicima? Hoćemo li onda imati inkviziciju u Srbiji?- rekao je Aleksandar Šešelj.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17