• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.05.2024

10:31

Neka bude što biti ne može! Lazareve reči, blagoslov i put u Njujork: Vučićeva borba za Srbiju i njen narod!

profimedia

Politika

Neka bude što biti ne može! Lazareve reči, blagoslov i put u Njujork: Vučićeva borba za Srbiju i njen narod!

Podeli vest

"Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kakva je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim" - reči su kneza Lazara koje su prethodnih dana vaskrsle izgovorene iz usta predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Osvanuo je dan te bitke. Danas, prema Vučićevim rečima, iako nije Vidovdan kalendarski, za Srbiju i njen narod jeste. Videće se pravo lice sveta, ko se vodi putem istine i pravde, a ko licemerja.

I istina, suočen sa najvećim silama sveta Vučić prkosno stoji kao branik ispred srpskog naroda i interesa svoje zemlje, suočen sa najstrašnijim optužbama, pretnjama i ucenama.

Dok neki biju bitke za fotelje, dodvoravajući se onima koji žele da nas proglase genocidašima, usput ga priznajući, Vučić bije diplomatsku bitku, jer šta je fotelja naspram časti, obraza i srpske trobojke.

I dok to ti "neki" ne razumeju, predsednik Srbije umesto mača u ruci drži penkalo kojim ispisuje istoriju, umesto metalnog štita za odbranu služi se istinom, a protiv ucena i pretnji ponosom.

Bitka u Njujorku neće biti upamćena samo po nadljudskim naporima da se srpskom narodu ne stavi beleg "genocidaši", biće upamćena i po tome što je jedan čovek ustao sam protiv svih. Protiv sveta i protiv tih "nekih" koji žele u korak upravo sa tim svetom koji nam stavlja omču oko vrata.

I šta je fotelja naspram istorije koja će na stranicama udžbenika sadržati imena i prezimena onih koji su sve dali za svoju zemlju?

- Mi nemamo drugu zemlju. Naša Srbija je na veoma pokvaren način napadnuta, ali nemamo izbora, mi se moramo boriti, jer nam je Srbija sve na svetu - poručio je Vučić.

Odlučno "NE" nepravdi odzvanjaće u prostorijama Ujedinjenih nacija, argumentovano, potkrepljeno činjenicama. To "NE" prkosno će saseći u korenu sve laži "velikih" koji su se okomili na teritorijalno malu zemlju, ali slobodarsku i nezavisnu.

Foto: instagram/avucic

 

Svestan kakva ga bitka čeka, Vučić je zatražio pred put u Njujork blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji, hramu Svetog Save u Beogradu.

- Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje. Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija! - poručio je srpski predsednik.

Dan odlučujuće bitke je osvanuo. U Srbiji tmuran, ali i pored crnih oblaka se vidi nepravda koja se čini  našem narodu.

Baš kao što je i Vučić rekao, danas nije Vidovdan, ali će biti jasno ko je ostao na strani istine i pravde, a ko je istim okrenuo leđa.

Za nas kao narod Vidovdan je, jer će biti jasno ko se nije uplašio i ostao na strani pravde protiv bahatih i moćnih, poručio je predsednik.

- Najgori pokvarenjaci u regionu govore kako nema kolektivne odgovornosti, a svi tužioci su bili strani kada su se donosile odluke o individualnoj krivici. Jasno nam je da nije pitanje individualne krivice, ali se postavlja pitanje o čemu se radi? Sve što govore je licemerje i neistina – rekao je srpski predsednik svetu u lice. Odlučno, podignuta čela. Ponosno.

 

 

I jasno je tom svetu... Pravda, istina i sloboda trojstvo je kojim je satkan put naše zemlje, a koji nikakva rezolucija neće moći da potkopa. Toga je svestan taj svet, ali i oni "neki" koji iz tog razloga i udaraju na Vučića, a čije će ime i prezime biti ispisano na pomenutim stranicama istorijskih udžbenika.

A do tada, baš kao što je i Vučić citirao Njegoša: "Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može!"

 

PIŠE: Ivana Marinković




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20