• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2024

14:10

POTRESNO! Ubili su mi trudnu sestru, a danas mi se smeju u lice! Stravična ispovest čoveka koji je preživeo masakre u Bratuncu! (VIDEO)

informer/printscreen

Politika

POTRESNO! Ubili su mi trudnu sestru, a danas mi se smeju u lice! Stravična ispovest čoveka koji je preživeo masakre u Bratuncu! (VIDEO)

Podeli vest

Aleksandar Lončarević iz Bratunca govorio je o tragičnoj sudbini svoje porodice tokom rata u Bosni 1992. godine kada je izgubio stariju sestru i naveo da su zločinci i dan danas na slobodi i da žive u njegovoj neposrednoj blizini.

Aleksandar Lončarević iz Bratunca podelio je svoje traumatično iskustvo iz rata 1992. godine kada su mu muslimani ubili stariju sestru u šestom mesecu trudnoće i da mu se danas smeju u lice.

- Imao sam 12 godina 1992. godine kada sam gledao rat i tek kada sam postao roditelj sam shvatio bol mojih roditelja koji nisu dočekali pravdu za svoju ćerku. Te 1992. sestra mi se udala za sveštenika kako bi stvorili porodicu što su moji roditelji branili u selu Magašići. Mene su roditelji sklonili u Srbiju i molili i nju da krene, ali ona nije htela da napusti muža koji je bio na frontu. Ujutru joj je komšinica pošla kod majke i pitala nju da krene međutim ona je rekla da će sutra, međutim nije stigla ni do Bratunca muslimani su upali u selo. Moja sestra je bila u šestom mesecu trudnoće kada su je muslimani pratili i kod puta koji spaja Kravicu i Bratunac ubili sa drugim ženama koje su izlazile iz potoka. Nisam bio na sahrani, a tek sutradan su mi javili i niko nije smeo direktno da mi kaže. Zatekao sam kuću u crnini i majku sa crnom maramom i tek sada kad imam svoje dete vidim šta su moji preživeli. Ja ću i dalje da pričam o ovome i neću prihvatiti nikakve pare da sakrijem istinu - rekao je Lončarević

Foto: informer/printscreen

 

Lončarević je dodao kako se nikoga ne plaši i da mu je okružni javni tužilac doneo odluku kojom mu je zabranio pravo žalbe protiv počinilaca.

Znam gde se svi ti ljudi koji su upali u selo i u papirima imam njihove adrese. Srećem te ljude i dan danas koji znaju ko sam i gledaju me kako radim da podižem svoju porodicu i skoro da mi se smeju facu. Okružni javni tužilac je donelo odluku kojom ja više nemam pravo žalbe u pravnom smislu. Toliko sam proživeo gledajući strah i tugu mojih roditelja i nikoga se ne plašim. Ako sam ja posle ove moje priče genocidan onda ne znam gde je pravda. Ponosan sam što sam Srbin i nakon svega ovoga što sam kao dečak proživeo - rekao je Lončarević.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20