• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2024

17:00

Verujte u svoju zemlju, verujte u Srbiju! Predsednik Vučić poručio mladim lekarima: Najvažnije je da ostanete ovde

Rade Prelić/Tanjug

Politika

Verujte u svoju zemlju, verujte u Srbiju! Predsednik Vučić poručio mladim lekarima: Najvažnije je da ostanete ovde

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji da se posvete radu, da postave lestvicu visoko i sanjaju velike snove jer bez toga, kako je rekao, nema rezultata.

"Trend u svetu je samo da skraćujemo radno vreme. To neće biti trend u Srbiji, makar ne u naredne tri godine. Dakle, ti koji hoće da rade manje, njihovi će rezultati biti manji. Ako radiš šest sati dnevno i četiri dana, možeš da operišeš desetoro ljudi, ako radiš osam sati dnevno i pet ili šest dana možeš da operišes duplo više i toliko života da spasiš, toliko možeš i da zaradiš", rekao je Vučić u obraćanju.

On im je rekao i da moraju da menjaju, ne samo sebe, već i starije sa kojima će raditi.

"Kod nas neretko postoji pristup - ja sam sad dobio diplomu, svoje sam završio, samo čekam i tražim od države da dobijem najveću moguću platu. Ja vas samo molim da uradite sve što možete i da radite više. Ili radite najbolje ili nemojte da radite, kako su to govorili oni koji su najuspešniji u svakom poslu. I zato je moja molba da zajednički i iznutra promenite sve nas starije koji nismo spremni na promene", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova molba njima da budu vredni, radni i da im se ambicije ne završe danas, nego da budu veće i za specijalizaciju i za dalje usavršavanje i za dalji napredak.
Predsednik Vučić je istakao da je za njega država nešto najvažnije i nešto najsvetije i poručio im da ostanu u Srbiji.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

 

 

"Najvažnije je da ostanete u svojoj zemlji da se borite za svoju Srbiju. Ona nam je sve, bez nje smo biće koje dišemo, trošimo vazduh i ništa više od toga. Da ostanete u svojoj zemlji, imaćete pristojne i sve pristojnije i bolje plate. Da li je to uvek dovoljno? Da li može da se poredi sa svima? Sve će više moći da se poredi sa onima na Zapadu. Verujte u svoju zemlju, verujte u Srbiju", poručio im je Vučić. 

Kako je rekao, malo smo vratili državi u odnosu na ono koliko nam je država dala, ali da mnogi dovoljan razlog u sopstvenom nezadovoljstvu pronađu u nečemu i nekom drugom, odnosno u državi, što, kako je rekao, više govori o njima nego o državi. 

"Vi se borite za sebe, borite se za svoju zemlju, borite se za svoj narod, ja vam želim uspeh", poželeo im je Vučić.

On se zahvalio njihovim roditeljima koji su, kako je rekao, sve te godine brinuli o njima i koji sada jedva čekaju da brinu o svojim unučićima.

"Za koje sam siguran da ćete vi znati kako da ih vaspitate i da nam donesete još bolje generacije za našu zemlju", konstatovao je Vučić.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17