• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2024

09:13

Mandić: Knežević i ja uvijek čujemo i vidimo isto, ali to ne isključuje mogućnost da su ostali učesnici sastanka na drugačiji način razumeli izrečeno

Skupština Crne Gore

Politika

Mandić: Knežević i ja uvijek čujemo i vidimo isto, ali to ne isključuje mogućnost da su ostali učesnici sastanka na drugačiji način razumeli izrečeno

Podeli vest

Nakon izjave predsednika DNP Milana Kneževića da je premijer Crne Gore Milojko Spajić obećao da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN biti uzdržana o rezoluciji o Srebrenici i tvrdnje šefa kabineta premijera Branka Krvavca da to nije istina, oglasio se predsednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

- Usled brojnih pitanja javnosti vezano za to šta je rečeno na sastanku kojem smo prisustvovali premijer Spajić, njegov šef kabineta Krvavac, Milan Knežević i ja, želim da saopštim da smo predsednik DNP-a Milan Knežević i ja zajedno prošli brojne bitke i da su one potvrdile da uvek čujemo i vidimo isto, ali to ne znači i ne isključuje mogućnost da su ostali učesnici sastanka na drugačiji način razumeli izrečeno - napisao je Mandić na društvenoj mreži Iks.

Knežević je, naime, gostujući na srpskoj Hepi tv. u ponedeljak uveče izjavio da je premijer Spajić obećao Mandiću i njemu da će Crna Gora biti uzdržana u GS UN tokom glasanja o predlogu rezolucije o Srebrenici, ali da je promenio mišljenje po povratku iz posete Nemačkoj.

Knežević je to rekao u emisiji Hepija u kojoj su gosti bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Ivica Dačić i pevačica Jelena Karleuša. Spajić je tu Kneževićevu izjavu iste večeri prokomentarisao na platformi Iks pitanjem: "Ko ti to baje?".

Lider DNP mu je odgovorio pozivom da testiranjem na poligrafu u Visbadenu provere ko od njih dvojice govori istinu. Rekao je i da je sastanku na kom je Spajić obećao Mandiću i njemu da će Crna Gora biti uzdržana po pitanju Srebrenice u GS UN, prisustvovao i premijerov šef kabineta Branko Krvavac.

Usledilo je saopštenje Krvavca koji je ustvrdio da su navodi Kneževića neistina i da je Crna Gora jedina zemlja koja je, kako je naveo, uspela da u rezoluciju unese stavku da Srbi nisu genocidan narod. Portparolka DNP Jovana Todorović je potom saopštila da ta stranka "konstatuje da je Milojko Spajić nokautiran neumoljivim činjenicama odustao od dalje polemike sa Milanom Kneževićem, i opredelio se da isturi Branka Krvavca kako bi branili sopstvene laži".

Ona je u opširnom saopštenju za medije, između ostalog, ponovila Kneževićev poziv da je način da se dođe do istine testiranje na poligrafu u Visbadenu.

Nakon što je Crna Gora u GS UN glasala za rezoluciju o Srebrenici, Kneževićev DNP je suspendovao podršku Spajićevoj Vladi do izglasavanja rezolucije o genocidu u Jasenovcu. Samo glasanje o rezoluciji o Srebrenici u GS UN, 23. maja, nije, međutim, prošlo na način kako su to očekivali podnosioci i kosponzori predloga rezolucije, budući da su za njega glasale svega 84 zemlje od više od 190 zemalja članica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51