• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.06.2024

12:00

Dve države koje su stubovi stabilnosti i razvoja! Vučić sa ambasadorom Egipta o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima i izazovima!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Dve države koje su stubovi stabilnosti i razvoja! Vučić sa ambasadorom Egipta o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima i izazovima!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Arapske Republike Egipat Basela Salaha.

- Sa ambasadorom Salahom o najvažnijim bilateralnim pitanjima, planovima koje ću sa predsednikom Al Sisijem konkretizovati tokom moje predstojeće posete Egiptu, ali i o globalnim izazovima i njihovim implikacijama po međunarodne odnose.

Naglasio sam da Srbija u regionu Zapadnog Balkana, kao i Egipat na Bliskom istoku, predstavljaju stubove stabilnosti i razvoja, te da je i u tom smislu naša saradnja od ogromnog značaja u širem geopolitičkom kontekstu.

Upravo iz tih razloga, izrazio sam nadu da će Egipat i dalje uvažavati interese Srbije u međunarodnim organizacijama.

Takođe, istakao sam da su naši odnosi zasnovani na temeljima tradicionalnog prijateljstva, ali da ekonomska saradnja još uvek ne prati nivo političkog dijaloga, te sam predložio da investicije i zajednički rad na velikim projektima od obostranog interesa budu jedna od najvažnijih tema tokom moje posete Kairu - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija