• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2024

15:29

Fakultet je iznad svih! Slaviša Orlović podneo ostavku na mesto dekana FPN-a (FOTO)

printscreen

Politika

Fakultet je iznad svih! Slaviša Orlović podneo ostavku na mesto dekana FPN-a (FOTO)

Podeli vest

Slaviša Orlović podneo je ostavku na mesto dekana Fakulteta političkih nauka, ne koje je izabran juče, na ponovljenom glasanju Saveta fakulteta.

- Svestan da bi dugotrajna sporenja i tumačenja, kao i eventualni sudski postupci u vezi sa izborom dekana blokirali normalno funkcionisanje fakulteta, stavljajući fakultet na prvo mesto, postupajući odgovorno, dostojan poverenja koje su mi koleginice i kolege ukazale kao kandidatu za dekana, dosledan svojim demokratskim uverenjima, ne želeći da delim fakultet, podnosim ostavku na mesto izabranog dekana, svestan da u ovakvoj atmosferi ne bih mogao da realizujem program koji je podržala većina Nastavno-naučnog veća - navodi Orlović u ostavci koju je podneo Nastavno-naučnom veću.

 

 

Podsećamo, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu već dugo je politički aktivna grupa profesora i studenata koji za cilj imaju zauzimanje Fakulteta političkih nauka i proglašenje njegovog otcepljenja od Univerziteta u Beogradu.

Prema saznanjima Informera, ovu grupu predvode narodni poslanici Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević i Biljana Đorđević.

Pošto su potpuno poraženi na svim izborima na kojima su učestvovali, a poslednji od njih su održani 2. juna, sada su svoje kandže usmerili na FPN.

Naime, pre sedam dana su održani izbori za novog dekana FPN na kojima je ubedljivo pobedio profesor Slaviša Orlović, dok je pulen Đorđa Pavićevića, Nemanja Džuverović teško poražen.
Odluku o izboru novog dekana mora da potvrdi Savet fakulteta čija je sednica zakazana za petak, 7. juna.

Kako bi pokušali da spreče izbor profesora Orlovića, a s obzirom da je praktično sadašnjem dekanu profesoru Simiću istekao mandat, pokušaće da spreče održavanje sednice Saveta, da nasilno preuzmu FPN, skinu i zgaze zastavu Republike Srbije i proglase otcepljenje FPN od Univerziteta u Beogradu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija