• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo.rs

10.06.2024

19:14

Duduk minirao sopstveni auto kako bi optužio Radoičića! Ovo su detalji razbijanja albanske obaveštajne mreže na severu KiM

ATA Images

Politika

Duduk minirao sopstveni auto kako bi optužio Radoičića! Ovo su detalji razbijanja albanske obaveštajne mreže na severu KiM

Podeli vest

Akciju lažiranog podmetanja eksploziva isplanirale tzv. kosovske obaveštajne strukture s ciljem da optuže doskorašnjeg potpredsednika Srpske liste.

Već smo pisali o hapšenju Dragana Aksentijevića, zvanog Kiko, iz Leposavića, koji se sumnjiči da je na severu Kosova i Metohije formirao obaveštajnu mrežu po direktnom nalogu Aljbina Kurtija i njegovih najbližih saradnika. Za šaku evra on i njegovi saradnici, među kojima je i Milan Vukašinović, špijunirali su srpske vojne i policijske baze blizu administrativne linije, pratili aktivnosti srpskih bezbednosnih službi, kao i bivše pripadnike kosovske policije srpske nacionalnosti. Njihova meta bili su i pripadnici srpske vojske i policije koji su učestvovali u ratu na KiM koje Kurtijeve službe pokušavaju da uhapse. Osim toga, radili su sve kako bi kriminalizovali Srpsku listu i njene lidere.

Tako je 9. aprila ove godine Vukašinović, koji je poznat pod nadimkom Duduk, prijavio u policijskoj stanici u Leposaviću da se ispod njegovog "golf karavana" nalazi dinamit, kao i štipaljka, pri čemu je naglasio da je eksploziv dopremljen s područja centralne Srbije. Za postavljanje eksploziva okrivio je lica bliska Srpskoj listi. Vukašinović se nakon toga, kako "Alo" saznaje, sreo sa Rahimom Pacolijem, pripadnikom kosovskih obaveštajnih struktura. Oni su komentarisali navodni pokušaj njegovog ubistva, a Vukašinović je naglasio da ga je tim povodom kontaktirao i Kurtijev ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

Foto: Printscreen

 

Fotografije sve dokazuju

Na fotografiji koju ekskluzivno objavljujemo vidi se eksploziv ispod vozila u vlasništvu Vukašinovića. Izvori Alo! kažu da je jasno uočljivo da je nestručno lice postavilo eksploziv, imajući u vidu da je žica od eksploziva ostala nepokrivena da visi ispod auta, te je bila uočljiva veoma lako, zbog čega je celokupan događaj oko njegovog navodnog pokušaja ubistva bio nelogičan od samog starta.

Foto: Printscreen

 

Celokupnu akciju oko navodnog pokušaja ubistva Vukašinovića, podmetanjem eksploziva pod njegovo vozilo, isplanirale su tzv. kosovske obaveštajne strukture i njihove institucije vlasti s ciljem da se za navedeno naknadno optuže srpske strukture vlasti i lideri Srpske liste predvođeni doskorašnjim potpredsednikom Milanom Radoičićem, te da se pred međunarodnom zajednicom dodatno kriminalizuju sever KiM i srpske vlasti, kao i da se opravda buduće represivno delovanje kosovskih vlasti na navedenom području.

Celu akciju su osmislili pripadnici tzv. kosovskih obaveštajnih struktura, među kojima se nalaze Rahim Pacoli, Bljerim Šeremeti, Fljorim Džaferi i Fikret Gaši. U okviru nje je Vukašinović, zajedno sa bliskim saradnikom Eskom Ručevićem iz Novog Pazara, koji se nalazi u bekstvu od državnih organa Republike Srbije zbog kriminalnih aktivnosti i trenutno je nastanjen na području Kosovske Mitrovice, u tovaru sa švercovanom robom, sa područja Prištine dopremio eksploziv u Leposavić, a koji je naknadno Vukašinović zajedno sa Ručevićem postavio, kako bi prikazao da srpske strukture i lica okupljena oko Milana Radoičića planiraju njegovo ubistvo.

Jablanović lažirao pokušaj ubistva

Po sličnom scenariju, subverzivne aktivnosti realizovao je Marko Jablanović iz Leposavića, rođeni brat lidera Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića. On je sa svojim bliskim prijateljima, pre nekoliko meseci na području Leposavića, fingirao pokušaj svog ubistva. Naime, Jablanović je zajedno sa bivšim pripadnikom tzv. Bezbednosnih snaga Kosova fingirao pokušaj ubistva tako što je ovaj, u dogovoru sa Jablanovićem, istrčao iz žbuna i navodno iz automatskog pištolja "škorpion" pokušao da ga ubije. Jablanović je naknadno prijavio taj slučaj i istakao da je njegov pokušaj ubistva bio neuspešan isključivo zbog toga što se zaglavilo oružje. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija