• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.06.2024

13:15

Dačić jasno poručio u Nastavnom centru "Makiš": Bez jake vojske i policije nema ni jake države!

MUP Srbije

Politika

Dačić jasno poručio u Nastavnom centru "Makiš": Bez jake vojske i policije nema ni jake države!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, na centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, u Nastavnom centru "Makiš", da je policija već godinama stub bezbednosti naše zemlje, kao i da bez jake vojske i policije nema ni jake države.

Dačić je istakao da je bilo perioda u našoj istoriji kada država nije vodila dovoljno računa o organima Ministarstva unutrašnjih poslova i njegovim pripadnicima, ali da su ta vremena nepovratno iza nas.

- Policija i organi unutrašnjih poslova su i danas, 162 godine od događaja na Čukur česmi u Beogradu, temelj države Srbije, zaštitnik njenog pravnog poretka i čuvar bezbednosti svih naših građana - poručio je Dačić.

Kako je naveo, od 1811. godine i prvog Ministarstva unutrašnjih poslova, preko formiranja žandarmerije 1860. godine, srpska policija je prošla kroz čitavu istoriju promena, unapređenja i modernizacije.

- Uloga policajca i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova nije samo posao, već predstavlja temelj našeg društva i države. I to u svakom segmentu našeg posla i nadležnosti: zaštita života, lične i imovinske bezbednosti građana, bezbednosti države i borbe protiv terorizma i ekstremizma, održavanje stabilnog javnog reda i mira, borba protiv kriminala i korupcije - rekao je Dačić.

Dačić dodaje da je Dan policije prilika i da se setimo pripadnika MUP-a koji su dali svoje živote za odbranu i bezbednost zemlje.

- Dugujemo i njima i njihovim porodicama neizmernu zahvalnost. Nema jake države bez jake vojske i policije. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija biće i dalje jedan od najjačih stubova naše države i bezbednosti građana. Pozivam građane da budu ne samo prijatelji policije, već i partneri na zajedničkom poslu - naglasio je.

Ministar je pozvao pripadnike MUP-a da ne zaborave da su oni ti koji čine razliku između dobra i zla i tom prilikom se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Naše policijske snage iz dana u dan su sve opremljenije, što je dalje kao rezultat dalo da srpska policija bude spremna i sposobna da se izbori protiv svake vrste kriminala pa sve do savremenih izazova u oblasti bezbednosti - poručio je Dačić.

Dačić je tom prilikom uručio srebrne medalje zasluženim policijskim službenicima i to majoru policije, načelniku odeljenja u sektoru za logistiku Milošu Karadžiću za uvođenje novog elektronskog rešenja "materijalna formacija".

Potpukovnik policije, načelnik regionalnog centra granične policije prema Republici Severnoj Makedoniji Srđan Tasić odlikovan je srebrnom medaljom za posevćenost, zahvaljujući svojim organizacionim sposobnostima, predanim i odgovornim radom u svakodnevnim situacijama. Kapetan policije, rukovodilac interventnih timova u Policijskoj upravi za grad Beograd Branislav Rakinić odlikovan je srebrnom medaljom za hrabrost, jer je pre desetak dana savladao i lišio slobode osumnjičenog, koji je naoružan pretio porodici svoje supruge.

Na centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević uručio je bronzanu medalju za zasluge vodniku policije u policijskoj upravi u Kruševcu Ivanu Jovanoviću. Jovanović je, obavljajući policijske poslove u sklopu interventne patrole, zaplenio veću količinu raznih vrsta narkotika, oružja i uhapsio više lica po poternicama. Bronzanu medalju za posvećenost dobila je i pomoćnica načelnika uprave za upravne poslove Jelena Simić, jer je aktivnim radom, angažovanjem i profesionalnošću doprinela razvoju i unapređenju upravne linije rada. Vodnik prve klase Ronilačke jedinice žandarmerije Milorad Nešić dobitnik je bronzane medalje za hrabrost. Nešić je krajem februara ove godine, tokom posebnog angažovanja na sprečavanju ilegalnih migracija na području opštine Mali Zvornik, sprečio ilegalni prelazak 12 migranata i uhapsio organizatora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

(ANKETA) Navijači, da vas čujemo! Ko umesto Piksija?
EURO 2024

(ANKETA) Navijači, da vas čujemo! Ko umesto Piksija?

Fudbalska reprezentacija Srbije predvođena selektorom Draganom Stojkovićem (59) doživela je debakl na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, zbog čega se odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka na meču koji smo igrali protiv Danaca (0:0) povelo pitanje oko novog selektora.

28.06.2024

11:12

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija