• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.07.2024

15:04

(FOTO) Mapa 22 buduća rudnika litijuma u  Evropi: Srbija da otvori fabrike i prerađuje rude sa pravljenjem baterija i automobila

printscreen

Politika

(FOTO) Mapa 22 buduća rudnika litijuma u Evropi: Srbija da otvori fabrike i prerađuje rude sa pravljenjem baterija i automobila

Podeli vest

Na društvenim medijima se pojavila mapa 22 nalazišta litijuma u Evropi koja se, prema agendi Evropske unije, pripremaju za otvaranje rudnika kako bi se Evropa u budućnosti snabdevala litijumom. Među njima je i Srbija.

''Ovo su 22 buduća rudnika litijuma u Evropi:

📢 Austrija, rudnik gotovo pripremljen

📢 Francuska, rudnik gotovo pripremljen
📢 Nemačka, rudnik u pripremi
📢 Britanija, rudnik u pripremi
📢 Portugalija, rudnik u pripremi

📢 Norveška, rudnik u pripremi
📢 Finska
📢 Švedska
📢 Češka
📢 Slovačka
📢 Švajcarska
📢 Srbija
📢 Italija
📢 Mađarska
📢 Ukrajina

Možda sam nekoga zaboravio, ali to je to. 
Jedan od razloga zašto se vodi rat u Ukrajini jeste litijum koji se nalazi na istoku Ukrajine u oblastima koje je sada Rusija pripojila sebi.

Puč u Boliviji je pokazao šta se dešava oko litijuma. Zapad je podigao puč tamo sa ciljem da spreči Rusiju i Kinu da eksploatišu bolivijski litijum. 

Za Srbiju litijum je prilika da sa Zapadom napravi dogovor oko mnogih stvari i da nema više problema i pretnji po svoju nacionalnu bezbednost, naravno uz poštovanje svih ekoloških standarda.

Ponovo ići uzvodno i gurati prst u oko jačima kada imamo belo zlato sakriveno u svojoj zemlji, mogu samo ludaci. 

Sprovesti projekat na najbolji način, otvoriti fabrike i prerađivati rudu u Srbiji sa pravljenjem baterija i automobila.

To je cilj'', objavljeno je na mreži Iks. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija