• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2024

14:00

Kurti želi KiM bez Srba, a međunarodna zajednica to prećutno dozvoljava! Vučević: Zabrinut sam za sudbinu našeg naroda na Kosmetu!

Printskrin/Euronews

Politika

Kurti želi KiM bez Srba, a međunarodna zajednica to prećutno dozvoljava! Vučević: Zabrinut sam za sudbinu našeg naroda na Kosmetu!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas povodom hapšenja petorice Srba i zatvaranja filijala Pošta Srbije da je veoma zabrinut za sudbinu naroda na Kosovu i Metohiji kao i da je nezadovoljan reakcijom međunarodne zajednice.

- Veoma sam zabrinut za sudbinu naroda na Kosovu i Metohiji. Nezadovoljan sam reakcijom međunarodne zajednice, jer mislim da dobar deo njih prećutno dozvoljava da Aljbin Kurti radi to što radi, jer da ne dozvoljavaju, sankcionisali bi ga - rekao je Vučević novinarima u rudniku Resavica koji je posetio povodom Dana rudara.

On je rekao da su pre dva dana uhapsili petoricu Srba u Pomoravlju i  da su se "sad setili da su ti ljudi počinili navodne zločine 1999. godine".

- Gađaju nam svaku porodicu. Kurti nam je zabranio hranu, lekove, oduzeo benzinske pumpe, deo eletroenergetskog sistema, napadao domove zdravlja i ambulante. Sada nam je zabranio i poštu, prethodno Poštansku štedionicu. Još samo škole i obdaništa. I onda će tobože zavladati red i poredak onoga što oni zovu Kosovo, a mi kažemo pokrajina Kosovo i Metohija - rekao je Vučević.

On je dodao da je cilj potpunog bezakonja i terora nad Srbima da Kosovo i Metohija budu potpuno etnički očišćeni od njih.

- Žele da Srbi ostanu u enklavicama, kao u rezervatima. Valjda će se neko iz međunarodne zajednice probuditi. Mi imamo samo mogućnost da politički reagujemo, sve ostalo nas vodi u sukobe i rat. Kurti to i želi, jer zna da ne bismo ratovali protiv njega, već protiv NATO. To je njegov cilj i očigledno ima podršku dela međunarodne zajednice, na sramotu cele Evrope - ocenio je Vučević.

On je dodao da je pošta deo dogovora iz 2013. i 2015. godine, iz Brisela. 

- To je festival demokratije i ljudskih prava. Za sve, sem za Srbe. Kad su Srbi u pitanju onda nema nepovredivosti granica i nema sporazuma koji su prihvaćeni. Nadam se da ćemo imati političke mudrosti i snage da sačuvamo naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji - zaključio je premijer Miloš Vučević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija