• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.08.2024

19:10

Bivša vlast nije rešavala ekološke probleme! Vujović: Oni su novac građana preusmeravali na svoje račune u poreskim rajevima

Miloš Rafailović

Politika

Bivša vlast nije rešavala ekološke probleme! Vujović: Oni su novac građana preusmeravali na svoje račune u poreskim rajevima

Podeli vest

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović oglasila se saopštenjem u kojem je navela da se prethodna vlast apsolutno nije bavila ekološkim problemima.

Kako je navela u svom saopštenju, bivša vlast nije usmeravala građana na projekte koje bi im život učinili dostojnim 21. veka.

- Svaka vlast, aktuelna i sve prethodne raspolažu  novcem građana, a ono što pravi razliku jeste da li se novac koristi odgovorno, domaćinski i na dobrobit građana. Nažalost, bivša vlast nije usmeravala sredstva građana na projekte koje bi im život učinili dostojnim 21. veka, već su veštim mahinacijama, novac koji su ubirali od građana dok su bili na vlasti preusmeravali na svoje račune u poreskim rajevima - istakla je Vujović i dodala:

- Građani su toga svesni, pa godinama podršku na izborima daju aktuelnoj vlasti, jer znaju kakve su pozitivne promene nastale u državi u poslednjoj deceniji. Građani su svedoci da je svaki projekat koji je ova vlast započela, uspešno i  realizovala. Da je prethodna vlast koja se danas izruguje svakom dobrom projektu i svakoj inicijativi za napredak Srbije, radila barem deo onoga što radi ova vlast, ne bi danas otišla u politički zaborav.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Kako ističe, sada se slušaju potrebe građana, i radi se na projektima koji će im olakšati i ulepšati život.

- Mi smo ti koji su slušali potrebe građana i krenuli u sanaciju deponije Torovi u Topoli, baš kako smo im i obećali. Obećali smo i da ćemo izgraditi nedostajuću kanalizacionu mrežu, što i radimo, a građani na terenu mogu da prate dinamiku radova iz dana u dan. Zato sve izmišljene kvalifikacije bivše vlasti pokazuju njihovu sopstvenu nesposobnost i dezorijentisanost. To je samo posledica previranja i trvenja ličnih sujeta ostataka razjedinjene opozicije i njenih samozvanih lidera koji međusobno ne mogu da se dogovore ni oko čega, a kamoli oko budućnosti Srbije i dobrobiti njenih građana, o čemu očigledno i ne razmišljaju - navodi Vujović.

Foto: Masha Bandjur

 

Dodaje da danas kao odgovorna vlast postavljaju temelje, koje je trebalo bivša vlast odavno da postavi, ali nije.

- Da su u svoje vreme uradili kilometre kanalizacije, da su sanirali nesanitarne deponije, očistili priobalja reka i opasan otpad iz privatizovanih preduzeća, da su menjali stare kotlarnice na mazut i ugalj, danas Ministarstvo zaštite životne sredine ne bi ni imalo posla ni u Topoli ni u drugim opštinama. Danas bi mi mogli da radimo na daljem unapređenju kvaliteta vazduha, vode i zemljišta, jer bi imali makar kakvu startnu poziciju. Ovako, mi danas kao odgovorna vlast postavljamo temelje, koje je trebalo bivša vlast odavno da postavi, ali nije. U njihovo vreme se ekološki problemi nisu rešavali, ali su uspeli da poseku platane u glavnom gradu, da u Pionirskom parku postave zgrade za rijaliti programe, da pričaju o litijumu kao razvojnoj šansi i dovedu Rio Tinto u Srbiju. O sanitarnim deponijama i reciklažnim centrima, modernim postrojenjima za preradu otpadnih voda i zelenoj infrastrukturi niko nije govorio. I to je ekološko nasleđe koje su nam ostavili - ističe Vujović i dodaje:

- Sada kao kruna svega njima smeta nominacija za nagradu zato što smo radili svoj posao i zato što smo odgovorno rešili da u svakoj lokalnoj samoupravi realizujemo zelene projekte. Neka predstavnici bivše vlasti nastave da se rugaju građanima koji poštuju rad i posvećenost države, a mi ćemo još odgovornije pravedno raspoređivati i usmeravati sredstva, poštujući volju naših građana širom Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija