• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2024

15:21

NISMO ISTI, JASNA JE RAZLIKA IZMEĐU NAS! Brnabić odbrusila Jandrokoviću zbog sramne izjave: Srbija je uzor i svetionik demokratije u odnosu na Hrvatsku!

Fotoilustracija/Informer

Politika

NISMO ISTI, JASNA JE RAZLIKA IZMEĐU NAS! Brnabić odbrusila Jandrokoviću zbog sramne izjave: Srbija je uzor i svetionik demokratije u odnosu na Hrvatsku!

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić reagovala je povodom izjave predsednika Hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića da Srbija sedi na dve stolice, da je nedosledna, neprincipijelna i da izaziva regionalne sukobe (?!) i time pokazao da ih zapravo žulja to što predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić vodi nezavisnu i slobodarsku politiku!

Povodom ove izjave predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je "Srbija uzor i svetionik demokratije u odnosu na Hrvatsku".

Brnabić je podsetila da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bilo zabranjeno da poseti, kako je rekla, najveće stratište srpskog naroda "Jasenovac", a da je on pozvao da se prekine sa praksom bilo kakvog zadržavanja zbog političkih izjava ili stavova stranih državljana na granicama Srbije.

- Nije Republika Srbija ta koja je zabranila bilo kome iz Hrvatske da poseti Kragujevac, Kraljevo ili Jajince, gde su nacisti ubijali ljude tokom Drugog svetskog rata, samo zato što su Srbi, Jevreji ili Romi, već je Hrvatska ta koja je zabranila predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da poseti najveće stratište srpskog naroda i najveći srpski grad pod zemljom, na mestu gde je bio sistem ustaških logora Jasenovac. Ta zabrana je na snazi i dan danas.

Upravo u Hrvatskoj, a ne u Srbiji, moguće je da čovek bude uhapšen i osuđen na kaznu zatvora od 15 dana, samo zbog izbora muzike koju je slušao u sopstvenom automobilu. To se desilo građaninu Srbije, advokatu Nemanji Beriću.

Dodala je da je Hrvatska ista ona zemlja koja je javno zabranila ulazak predstavnicima države Crne Gore, odnosno direktnim predstavnicima naroda, članovima parlamenta, samo zato jer im se nije svideo njihov stav o vašoj nacističkoj prošlosti.

- Baš je ta Hrvatska ista ona zemlja koja je javno zabranila ulazak predstavnicima države Crne Gore, odnosno direktnim predstavnicima naroda, članovima parlamenta, samo zato jer im se nije svideo njihov stav o vašoj nacističkoj prošlosti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić javno je pozvao da se prekine sa praksom bilo kakvog zadržavanja zbog političkih izjava ili stavova stranih državljana na granicama Republike Srbije, iako je to potpuno neuporedivo sa praksom hapšenja i izricanja zatvorskih kazni ljudima zbog muzike koju slušaju, potpune zabrane ulaska zbog stavova i mišljenja, ili zabrane bez ikakvog obrazloženja, a kako to radi Hrvatska "demokratija". To je još jedan u nizu primera na kome se vidi jasna razlika između vas i nas. Nismo isti - istakla je Brnabić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Podsetimo, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je za hrvatski Jutarnji list da je Srbija nedosledna, neprincipijelna i da izaziva regionalne sukobe (?!) i time pokazao da ih zapravo žulja to što predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić vodi nezavisnu i slobodarsku politiku!

"Osim što sedi na dve stolice, Srbija je nedosledna, neprincipijelna i izaziva regionalne sukobe", rekao je Jandroković i samo tom rečenicom otkrio da im zapravo jedino smeta. 

Ustašama smeta to što je Srbija u stanju da bude nezavisana zemlja, koja donosi sopstvene odluke i misli svojom glavom. To što Aleksandar Vučić prvo gleda interese svoje zemlje, što nije ničiji poslušnik i sluga i što ne služi nikome osim svom narodu i svojoj zemlji!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija