• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2024

11:36

ZAGRMEO PREMIJER SRBIJE: Gde su sad NVO, da kažu bar reč o Kurtijevom teroru na KiM?!

Miloš Rafailović

Politika

ZAGRMEO PREMIJER SRBIJE: Gde su sad NVO, da kažu bar reč o Kurtijevom teroru na KiM?!

Podeli vest

Premijer Srbije Miloš Vučević oštro je kritikovao glasno ćutanje Nevladinih organizacija na teror Aljbina Kurtija i njegovih bandita na Kosovu i Metohiji.

- Ti koji galame svaki dan, ovde u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu su plaćeni od onih koji im kažu da nisu nadležni za Kosovo i Metohiju. Zato vam te NVO, koji nam svaki dan drže predavanje o ljudskim pravima i slobodama, ne kažu ni reč o tome šta se dešava u pokrajini Kosovo i Metohija. Nikada ni reč - podvukao je Vučićević.

Vučević je ocenio da su Kosovo i Metohija "van njihovog domašaja".

- I zato ih se ne tiče šta se tamo dešava - ko je od Srba uhapšen ili upucan, da li su deca prebijena, da li nam upadaju u domove zdravlja, opštine, ni da li može da se donese lek ili neka namirnica. Tako glasno ćutanje je prosto neverovatno - istakao je premijer.

"Neodrživo, ali ne smemo nasesti na provokacije"

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, povodom upada tzv. kosovske policije u srpske institucije na severu KiM, da se nastavlja teror premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, pre svega na severu i da je situacija gotovo neodrživa, ali da ne smemo da nasednemo na provokacije. 

- Situacija je gotovo neodrživa. Mi ne smemo da nasedemo na provokacije, ne smemo da uvedemo Srbiju u rat. Kurtijev cilj jeste da naši živci budu potpuno istrošeni, istanjeni, da dođe do ishitrene reakcije naše države i da naravno odemo u pravcu u kojem ne želimo da idemo i ne treba da idemo, to su sukobi, ratovi - istakao je Vučević nakon obraćanja na centralnom godišnjem okupljanju dijaspore i Srba iz regiona održanom u Skupštini Srbije.

Dodao je da ne treba da zaboravimo da na teritoriji KiM postoje i trupe KFOR-a, odnosno NATO alijanse i izrazio uverenje da KFOR ima svest o svojoj odgovornosti po pitanju bezbednosti. 

Vučević je istakao da svi građani na KiM pozdravljaju jasnu poruku komandanta KFOR-a da ta misija ne daje saglasnost za otvaranje mosta na Ibru koji deli Kosovsku Mitrovicu na severni i južni deo. 

- Međutim, veoma sam zabrinut kako će Srbija opstati na KiM, jer nakon jučerašnjih upada i zauzimanja opštinskih uprava, institucija na severu KiM, ostaje Kurtiju još samo da nam upadnu u škole i vrtiće i to je to. U sve je upao i sve je zatvorio i svaki put vidimo reakcije koje su oštre, ali bez nekog rezultata - rekao je Vučević.

Naglasio je da nije vreme da međunarodni faktor samo daje saopštenja, nego da preduzmu konkretne akcije. 

- To je njihova  obaveza. To nije pitanje njihove dobre volje. Oni su isto potpisnici Kumanovskog sporazuma i donosioci Rezolucije 1244 - naveo je Vučević. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Piksi novi trener Mladenovca!
Fudbal

Piksi novi trener Mladenovca!

Bombastična vest iz Zonske lige Beograd! Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević (43) novi je trener fudbalskog kluba Mladenovac.

31.08.2024

14:28

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija