• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.09.2024

10:42

Njegova želja da razgovara sa ljudima ruši sve kampanje lažnih vesti! Brnabić: Vučić odlaskom u Podrinje pokazuje da mu je narod na prvom mestu

Ata images

Politika

Njegova želja da razgovara sa ljudima ruši sve kampanje lažnih vesti! Brnabić: Vučić odlaskom u Podrinje pokazuje da mu je narod na prvom mestu

Podeli vest

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da spremnost i želja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će od danas do 9. septembra boraviti u Podrinju, da razgovara sa narodom o projektu "Jadar" ruši sve kampanje lažnih vesti i da Vučić i tim gestom pokazuje da mu je narod na prvom mesto i da će prvo slušati narod.

- Ali ta sposobnost, spremnost Aleksandra Vučića i njegova želja da razgovara sa narodom, u stvari ruši sve te kampanje lažnih vesti i mnogo više i bolje nego što bilo ko drugi od nas radi gostovanjem u medijima, na društvenim mrežama, ili bilo šta drugo. I tako će biti u narednih nedelju dana. I onda je Vučić rekao - ok, sad idem, sedam dana ću biti tamo i razgovaraću sa ljudima, ko želi da dođe da me vidi, neka dođe da me vidi - navela je Brnabić na TV Prva.

Naglasila je da to potvrđuje i ono što je rekla kada je ranije otišao u Mali Zvornik da razgovara sa građanima o litijumu - da Srbija neće nikad imati takvog lidera kao što je Vučić.

- Narodnih 300 godina sigurno neće. Zato što nema lidera i političara koji bi otišao, kako bi drugi rekli, 'mečki na rupu' i rekao - imamo problem ljudi, ja sam vaš predsednik, vi ste mene birali, ja odgovaram samo vama i nikom drugom. Hoću da čujem što imate da kažete i hoću da čujem zbog čega ste zabrinuti. Jer ja sam vaš predsednik, ja sam deo naroda, ja imam troje dece. Ja i moja porodica živimo ovde, moje troje dece će živeti ovde. Nadamo se u budućnosti njihova deca. Dakle - hoću, ovo je naša zemlja - navela je Brnabić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Ona je dodala da će i ona narednih dana biti u Podrinju zajedno sa Vučićem.

- Ja sam večeras u Loznici i verujem u narednih nekoliko dana nekoliko puta i čitav kabinet predsednika i predsednik. Ja se ponosim što radim uz njega i sa njim, jer takvog čoveka mi zaista nećemo imati narednih 300 godina i neverovatno koliko on i ovaj put i ovim gestom pokazuje da mu je narod na prvom mestu i da će prvo slušati narod i da će se prvo starati o tome da život i bezbednost, životna sredina i zdravlje građana budu zaštićeni - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je tema litijuma važna za našu državu ne samo iz ugla rudarstva ili litijuma. 

- To po najmanje, rekla bih. Ova tema je izuzetno važna zato što ona  određuje kakva ćemo mi sutra biti zemlja i kakvo ćemo sutra biti društvo - da li ćemo biti društvo 'fejk njuz' kampanja ili ćemo biti društvo koje poštuje struku i nauku - naglasila je predsednica parlamenta.

Podsetila je da je Vučić rekao da treba da postoji široka debata stručnjaka u vezi sa litijumom i da se sve sagleda iz svih uglova. 

- Dakle, u narednih sedam dana, ko hoće da vidi predsednika i  razgovara sa njim, uključujući i sve nas iz državnog vrha - lepo u vozilo i pravac Loznica - poručila je Brnabić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova
Partizan

Trener Partizana: Uradili smo sve da vratimo Lučića i Milutinova

Partizan je prethodnih godina uradio sve da vrati Vladimira Lučića i Nikolu Milutinova, ali kad nešto ne ide, onda ne ide, otkriva pomoćni trener Partizana Vladimir Androić! Prvi saradnik legendarnog Željka Obradovića poručuje da je klub iz Humske nameravao da vrati dvojicu dugogodišnjih reprezentativaca, ali da pošto to nije uspeo, okrenuo se pojačanjima iz inostranstva.

04.09.2024

10:01

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07