• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforfmer

05.09.2024

15:46

Šolak nemilosrdno nastavlja da obmanjuje javnost! Brnabić: današnja naslovna strana "Danasa" ponižava i obezvređuje čitavu rudarsku profesiju u našoj zemlji!

Fotoilustracija/Profimedia/Insajder

Politika

Šolak nemilosrdno nastavlja da obmanjuje javnost! Brnabić: današnja naslovna strana "Danasa" ponižava i obezvređuje čitavu rudarsku profesiju u našoj zemlji!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Ana Brnabić istakla je dve stvari o današnjoj naslovnoj strani dnevnog lista "Danas" u vlasništvu Dragana Šolaka, a kojom se nastavlja brutalno obmanjivanje javnosti.

- Samo dve konstatacije o današnjoj naslovnoj strani Šolakovog dnevnog lista Danas, a kojom se nemilosrdno nastavlja obmanjivanje javnosti:

1. Kažete da bi iskopavanje litijuma bilo kršenje ustavnog poretka. Ako ste u pravu, zašto iskopavanje bakra, uglja, ili zlata ne predstavlja kršenje ustavnog poretka? Biće da opet ne govorite istinu - ergo, namerno obmanjujete građane Republike Srbije. Nije novina, ali da konstatujemo.

2. Ovakva naslovna strana ponižava i obezvređuje čitavu rudarsku profesiju u našoj zemlji. Ta profesija danas, u Srbiji, zapošljava 30.647 ljudi koje ste ovim sveli na običan pijuk. Zahvaljujući tim ljudima, mi danas imamo struju. Zahvaljujuću tim ljidima, danas Bor i Majdanpek žive - u stvari, postoje, jer su nastali na rudarenju bakra koje je na ovom području počelo pre 121 godinu (1903. godine). I šire - zahvaljujući umnogome ovoj teškoj i časnoj profesiji, koja zahteva mnogo stručnosti i znanja - Srbija se u prošlosti razvijala i ekonomski jačala. Prvi moderniji rudnik u Srbiji otvoren je kod Despotovca, 1836. godine, u vreme vladavine kneza Miloša Obrenovića. Naša zemlja, dakle, ima skoro 200 godina dugu tradiciju rudarenja, a naši fakulteti i naučni instituti vanredne stručnjake koji su radili mnogo kompleksnije projekte od "Jadra" i koji će, sa narodom, reći poslednju reč o rudniku litijuma.

Zaključak - nemojte da potcenjujete ovaj narod, rudarsko-geološku struku i naše naučne institute. Jednostavno, nije fer i nije u redu. Nemojte, takođe, nikada da smetnete s uma želju Aleksandra Vučića da čuje svoj narod i upregne sve resurse naše zemlje da se očuva naša priroda, a pre svega voda - napisala je Brnabić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija