• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.09.2024

15:26

Lažna informacija! Ruski analitičar: Srbija neće dati "migove" Ukrajini, neko kvari odnose Beograda i Moskve!

Shuterstock/printskrin

Politika

Lažna informacija! Ruski analitičar: Srbija neće dati "migove" Ukrajini, neko kvari odnose Beograda i Moskve!

Podeli vest

Ruski vojni analitičar Igor Korotčenko kaže da su informacije o tome da će Srbija predati Ukrajini 14 "migova 29" potpune glasine i pokušaj da se pokvare odnosi Moskve i Beograda.

Igor Korotčenko, glavni urednik časopisa "Nacionalna odbrana", izjavio je da su ove glasine očigledna i provokativna laž.

- Njihov cilj je da zakomplikuju odnose Srbije i Rusije. Ovaksve glasine imaju za cilj da se izgubi poverenje između zemalja i da se izazovu političke nestabilnosti - istakao je Korotčenko.

Ruski analitičar naglasio je da je Beograd uvek bio ozbiljan u svojim obavezama da spreči reeksport ruskog naoružanja.

- Srbija ostaje važan partner Rusije u oblasti vojno-tehničke saradnje. Potpredsednik Vlade Vulin, koji je zadužen za interakciju sa Rusijom u pitanjima odbrane i bezbednosti, već je dao Moskvi neophodna pojašnjenja, opovrgnuvši lažne informacije o predaji "migova" Ukrajini.  Dakle, bez obzira na političke insinuacije, Beograd je potvrdio svoju posvećenost saradnji sa Rusijom i poštovanju svih međunarodnih ugovora u sferi odbrane - rekao je Korotčenko.

Inače, ove lažne informacije prethodno je demantovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Više o tome čitaje u POSEBNOJ VESTI

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...
Fudbal

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...

Fudbaleri Srbije sinoć su odigrali 0:0 sa šampionom Evrope Španijom na startu Lige nacija, a tim rezultatom navijači i dobar deo javnosti izuzetno su zadovoljni. Među onima koji su pohvalno govorili o našem nacionalnom timu je i poznati stručni konsultant Rade Bogdanović, koji se u prošlosti nije libio da oplete i po reprezentaciji, ali i po klubovima.

06.09.2024

09:49

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30