• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.09.2024

12:17

Odlična bilateralna saradnja dveju zemalja zahavaljujući zalaganju Vučića i Erdogana! Dačić se sastao sa Salamom (FOTO)

ministarstvo unutrašnjih poslova

Politika

Odlična bilateralna saradnja dveju zemalja zahavaljujući zalaganju Vučića i Erdogana! Dačić se sastao sa Salamom (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom ministra unutrašnjih poslova Republike Turske Mehmetom Salamom na marginama Globalnog foruma o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Lianjungangu, Narodna Republika Kina.

Tom prilikom, ministar Dačić je istakao odličnu bilateralnu saradnju i partnerske odnose Republike Srbije i Republike Turske, koja je ostvarena zahvaljujući zalaganju dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdoana.

Dve strane su ocenile da je međunarodna policijska saradnja Republike Srbije i Republike Turske na visokom nivou, kao i da će dva ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu vredno raditi da tu saradnju dodatno unaprede.

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 

Ministar Dačić se osvrnuo na dosadašnju dobru policijsku saradnju sa Republikom Turskom i s tim u vezi je pohvalio rezultate postignute u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, i podsetio na angažovanje pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije na spasavanju povređenih nakon prošlogodišnjeg razornog zemljotresa u Turskoj.

Dačić je posebno naglasio da zajedničke patrole graničnih policija Republike Srbije i Republike Turske značajno olakšavaju i ubrzavaju tranzit turskih putnika preko teritorije Republike Srbije i ujedno doprinose borbi protiv iregularnih migracija.

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 

Ministar Dačić i zamenik ministra Salam su se saglasili da će nadležne službe Republike Srbije i Republike Turske u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi zajedničkim naporima suzbili sve bezbednosne pretnje i izazove po dve zemlje i njene građane.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija