• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2024

09:16

Kurtijevi batinaši nisu dozvolili da lekari pregledaju brutalno pretučene mladiće! Trenutno se dešava tihi pogrom Srba sa prostora KiM!

Fotoilustracija/REUTERS/Ognen Teofilovski

Politika

Kurtijevi batinaši nisu dozvolili da lekari pregledaju brutalno pretučene mladiće! Trenutno se dešava tihi pogrom Srba sa prostora KiM!

Podeli vest

Novinar TV Most i Informerov dopisnik Lazar Stević saopštio je u jutarnjem programu najnovije informacije povodom sinoćnjeg brutalnog maltretiranja, prebijanja četvorice i hapšenja četvorice mladića srpske nacionalnosti

- 10 minuta su maltretirani, tučeni, zatim i privedeni u policijsku stanicu u Kosovskoj Mitrovici. One informacije koje imam su te da im se na teret stavlja napad na službeno lice. Ono što isto zabrinjava jeste da je jedan od građana koji se u tom trenutku nalazio i prisustvovao svemu tome i svedočio, uzeo telefon i krenuo da snima kako tzv. kosovska policija tuče te mladiće. Međutim, oni ko da su videli da on to snima, i njega su priveli u policijsku stanicu, najverovatnije da bi izvršili pritisak i da biste taj snimak izbrisao sa telefona - rekao je Stević i dodao da takozvana kosovska policija traži razlog i u najbanajlijim sitnicama kako bi maltretirala Srbe.

- Sada su udarili na ove mladiće koji su sinoć, najverovatnije, izašli do grada i šetali. Da li su možda pevali neke pesme ili šta... Njima jednostavno sada sve smeta i na sve moguće načine pokušavaju da vrše torturu na preostali srpski narod. Znaćemo više u narednim minutima, znaćemo i kada advokati se oglase. Porodice su celu noć bili ispred policijske stanice došla i hitna pomoć koju su roditelji zvali jer su bili uplašeni za svoju decu. 

Kako ističe, roditelji pretučene dece su zahtevali da lakarski tim pregleda njihovu decu, ali to Kurtijevi specijalci nisu dozvolili. 

- Roditelji su zahtevali da samo iz Hitne pomoći uđu u policijsku stanicu i pregledaju mladiće, međutim ni to im nisu dozvolili iz Kosovske policije. Nisu dali da Hitna pomoć uđe u policijsku stanicu i pregleda povređene mladiće. Pre svega se plaše, ne toliko tih fizičkih, koliko psihičkih posledica. Koriste sve trenutke, više nije bezbedno ni da se prošeta uveče. 

Stević kađe da međunarodna zajednica može da zaustavi Kurtijevo iživljavanje nad Srbijma, ali da je pitanje samo hoće li.

- Pitanje je da li međunarodna zajednica ima dovoljno volje da ovo zaustavi, da ovo spreči, jer ovo što se sada trenutno radi je tihi pogrom svih Srba sa prostora, ne samo Severa, nego celog prostora Kosova i Metohije. Albin Kurtić će nastaviti sa ovim. On pokazuje svoju silu.

Foto: TV INformer

 

Piodsetimo, četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšena su oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

Šef operative policije za region Sever Petrit Fejza potvrdio je hapšenje četiri srpska mladića i da se nalaze i dalje u pritvoru. Na teret im se stavlja napad na ovlašćeno službeno lice. Fejza je medijima rekao da će uhapšeni Srbi biti zadržani 48 sati u pritvoru i predati tužiocu na dalju postupak.

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević objavio je da je policija primenila silu prilikom hapšenja.

"Policija je 10 minuta tukla mladiće", preneo je Arsenijević.

Na objavljenom snimku, vidi se da jednog od mladića hapsi policajac, naoružan puškom.

Snimke možete pogledati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija