• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2024

11:31

U Briselu počeo sastanak Petkovića sa Lajčakom u okviru dijaloga Beograda i Prištine!

Reuters/informer

Politika

U Briselu počeo sastanak Petkovića sa Lajčakom u okviru dijaloga Beograda i Prištine!

Podeli vest

U Briselu je danas počeo sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je počeo oko 11.25 časova. 

Očekuje se da će se danas sa Lajčakom u okviru nove runde dijaloga sastati i delegacija Prištine, koju predvodi glavni pregovarač Besnik Bisljimi, a za sada još nije poznato da li će biti održan i trojni sastanak.

Portparol Evropske komisije Peter Stano rekao je u ponedeljak da bi na današnjim sastancima trebalo da se razgovora o putu ka napretku u primeni Ohridskog sporazuma i drugim pitanjima koja utiču na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine. 

Prema ranijim informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

Do nove runde dijaloga dolazi nakon što je Lajčak nedavno boravio u Beogradu i Prištini radi pripreme sastanka na nivou glavniih pregovarača.

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je početkom jula u Briselu.

Priština je u međuvremenu povukla niz jednostranih poteza kojima je dodatno otežala položaj Srba na AP KiM, uključucjući najavu otvranja mosta na Ibru, kao i blokiranje rada srpskih insitucija na severu pokrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija