• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2024

12:17

Potom opozicije u Skupštini! Brnabić razmontirala lažne ekologe: 2010. su pričali - jadarit je naš! To nam poručuju i danas, mora da ostane njihov!

printscreen

Politika

Potom opozicije u Skupštini! Brnabić razmontirala lažne ekologe: 2010. su pričali - jadarit je naš! To nam poručuju i danas, mora da ostane njihov!

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić danas je u potpunosti ogoilila licemerje opozicije koja se danas bori protiv jadarita, a dok su bili na vlasti ghvalili su ga na sva zvona i poručivali da od njega nikada neće odustati.

Ona je pokazala odštampane tekstove i medijske naslove objavljivane od 2010. do 2012. godine, gde se iz izjava najviših državnih funkcionera, kao i meštana okoline Jadra, može videti da su o eksploataciji litijuma svi govorili pozitivno i jedva čekali da počne.

-- Primećujem da je frustracija opozicije ogromna. Kako oni kažu, borba njihove generacije raspada se kao kula od karata, sada su posalnici opozicije spali na lične napade, pošto nisu u stanju ni da se pojave na sednici ujutru, prijave se za reč i onda ne kažu nijednu jedinu reč o zakonu. Kažu, da se nikada nije pričalo o projektu Jadar. Evo, da vam pokažem, kako se nije razgovaralo. Mislim da se u poslednjih 20 godina ni o jednom projektu nije više razgovaralo - rekla je Brnabić i početala da citira medijske članke stare više od deceniju.

Tako je predsednica parlamenta citirala članak iz 2011. godine, kada je Vlada Mirka Cvetkovića najavila otvaranje rudnika jadarita na stogodišnjicu Cerske bitke.

- Isti takav naslov ponovili su i 2012. godine. Ranije, 2011. godine evo objavljen tekst, u više novina naslov – niče gigant u dolini Jadra! Eto kako se nije o tome razgovaralo. Šta su meštani tada pričali o projektu Jadar? Evo, predsednik mesne zajednice Draginac – otkrivanje jadarita već daje boljitak. Petnaestak ljudi iz sela već radi na bušotinama, za 50-60 hiljada dinara, što je za ovaj kraj tada bilo više nego solidno. Kaže meštanin da nikada nije čuo da je neko prodao zemlju za 100 evra po aru, a kamoli više. On navodi da zna mnoge ljude koji bi zemlju prodali za te pare, ali ne mogu jer nema kupaca. Meštani sela Slatine kažu da, čim su ovi što buše dali tolike milione, stvar mora da je ozbiljna, i kažu da će ove godine biti žestokog bušenja. Evo još jednog članka iz medija – za jadarit daju još 27 miliona - čitala je Brnabić medijske objave iz perioda dok su neke od stranaka današnje opozicije bile na vlasti.

Foto: printscreen

 

Predsednica skupštine na kraju je pročitala naslov još jednog teksta iz 2010. godine, te je zaključila da opozicija ni dan danas nije odstupila od toga.

- Imamo i naslov iz 2010. godine – jadarit ostaje naš! To nam oni i danas pričaju u stvari u skupštini, da jadarit mora da ostane njihov - poručila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!
Fudbal

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!

Slaviša Jokanović (56) ima novi posao! Kako ekskluzivno saznaje Informer, poznati srpski fudbalski stručnjak iz Novog Sada dogovorio je novi angažman i u martu 2025. godine preuzeće kineski Peking Guan, saznaje Informer!

09.10.2024

09:22

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!
Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!

Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević nije želeo da umre u krevetu, od starosti. Maštao je da će život okončati boreći se za svoj narod. Tako je i bilo. Vođa, koji je sa srpskim ratnicima preživeo mnoge golgote u Prvom svetskom ratu, nastradao je u Marselju 9. oktobra 1934, tokom diplomatske posete Francuskoj. Ubili su ga zaverenici iz ustaškog pokreta Ante Pavelića.

09.10.2024

07:23

Nauka