• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

30.12.2015

15:25

UGLJANIN PODRŽAO REHABILITACIJU HADŽIAHMETOVIĆA: On je zaslužan što su preživeli i Srbi i Bošnjaci!

Vesti

UGLJANIN PODRŽAO REHABILITACIJU HADŽIAHMETOVIĆA: On je zaslužan što su preživeli i Srbi i Bošnjaci!

Podeli vest

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin rekao je da je Aćif Hadžiahmetović, koji je streljan zbog sumnje da je sarađivao sa okupatorima, velikan koji je najzaslužniji što u Novom Pazaru danas ima živih Bošnjaka i Srba

On je za Hadžiahmetovića rekao da ga čuva u svojim mislima.

- Tu nema dileme, on je najveći velikan. U dva navrata bio je poslanik, predsednik Novog Pazara i sreza. Bio je više nego što sam ja danas. On je zaslužan što su Bošnjaci i Srbi ostali živi a kako je to uradio mi ne znamo, bitno je da je uspeo. Kada su Albanci iz Drenice krenuli ka Pazaru da osvete svoje ubijene, on je Srbe obukao u bošnjačku nošnju i tako im spasao živote - rekao je Ugljanin i dodao da se nada da će sud, pred kojim se nalazi predmet o rehabilitaciji Aćifa Hadžiahmetovića, uraditi svoj posao u skladu sa zakonom.

On je kazao da njegova poslanička grupa nije odustala od Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

- Srbija je u obavezi da usvoji taj dokument, jer će time skinuti odgovornost sa sebe i svih generacija srpskog naroda. Usvajanjem te Rezolucije, naša država će iskoreniti svako zlo sa ovih prostora. Bošnjaci bi tada opet verovali Srbiji koja bi postala moderna država - kazao je Ugljanin. 

Na godišnjoj konferenciji koju je Ugljanin održao u zgradi BNV predstavljeni su rezultati rada tog organa ali i planovi za narednu godinu. Ugljanin je državi Srbiji skrenuo pažnju na njen odnos prema Nacionalnim savetima u Srbiji.

- Po zakonima mi smo najviše predstavničko telo Bošnjaka, a budžet nas tretira kao nevladine organizacije. Država mora definisati šta su to Nacionalni saveti, da znamo jednom za sva vremena. Zakon o nacionalnim manjinama mora biti usvojen što pre - rekao je Ugljanin novinarima na konferenciji nakon koje je održan svečani koktel za predstavnike sedme sile za koje je Ugljanin rekao da su deo njegovog života. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
trtica

pre 8 godina

Dajte ljudi ovo đubre već jednom uhvatite za rogove i vežite gde mu je mesto, jer očito ova spodoba je izgubila i trun čovečnosti(ako je ikada i bio čovek u što lično sumnjam!) i mogućnosti zdravog rasuđivanja. Tog ozloglasenog fašistu neka nosi u svojoj kući i sve laži koje izgovara decenijama takođe treba da zadrži za kućnu upotrebu i kućni bioskop. Dosta vise ovakvih nakaza koje seju mržnju i fašizam više od tri decenije...počeo je još kao "student" u sarajevu pod dirigentskom palicom onog ratnog zločinca izmetbegovica. Pa kad će đubretu neko pokazati (drzava) gde mu je mesto.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set