• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. G.

10.02.2018

12:32

MISTERIJA NESTALE DEVOJKE IZ MATARUŠKE BANJE: Biljana dve godine TAJNO U MANASTIRU?!

Vesti

MISTERIJA NESTALE DEVOJKE IZ MATARUŠKE BANJE: Biljana dve godine TAJNO U MANASTIRU?!

Podeli vest

Biljana Đorić (21) nestala pod čudnim okolnostima u Kraljevu 2. decembra 2015. i od tada joj se gubi svaki trag. U policiji kažu da nam je ćerka živa i da se verovatno krije u nekom manastiru, ali ne želi da to znamo, kaže majka Vesna

Biljana Đorić (21) iz Mataruške Banje nestala je 2. decembra 2015. godine u Kraljevu i od tada joj se gubi svaki trag! Njeni roditelji Vesna i Goran već dve godine i dva meseca očajnički pokušavaju da nađu ćerku, a u policiji ih uveravaju da je živa, da se najverovatnije tajno zamonašila u nekom manastiru i da ne želi da to iko sazna.

Volja monahinja
Obilazili smo manastire u okolini Kraljeva, pisali smo i Patrijaršiji... Svuda su nam rekli da se poštuje volja monahinja koje ne žele da se zna da su u manastiruVesna Đorić, Biljanina majka

Biljana je kobnog dana u Kraljevo došla popodnevnim vozom iz Kosovske Mitrovice, gde je studirala na Ekonomskom fakultetu. Sa železničke stanice otišla je do Dositejeve ulice, odatle taksijem do restorana "Zadužbina", gde je na šalteru obližnjeg kioska-menjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon uz reči "doći će neko ovo da uzme". Potom se vratila u taksi i odvezla do raskrsnice Karađorđeve i Ulice Olge Milutinović. Nakon toga joj se izgubio svaki trag.

Majka nestale Biljane Đorić Vesna i dalje broji dane od nestanka svoje mezimice, veruje da je živa i da će joj se jednog dana vratiti.

- Evo, dve godine i dva meseca već tražimo Biljanu i ništa... U novembru smo joj proslavili 21 rođendan, verujemo i nadamo se da je živa, a to nam govore i u policiji. Kažu da je negde poginula, da je ubijena ili da se ubila do sada bi joj već pronašli telo. I oni veruju da je u nekom manastiru, da se tajno zamonašila i da ne želi da to iko zna. Nijedan drugi trag nemaju, istraga gotovo da se ne pomera, kažu da su nemoćni - priča Vesna Đorić, čija se porodica u međuvremenu iz Mataruške Banje preselila u Kragujevac.

SPC: Poštujemo želje naših iskušenika

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) kažu da svi manastiri moraju da poštuju odluku svojih iskušenika i monaha kakva god ona bila.
- Svi oni koji se odluče za svetovni život imaju pravo da odluče da li će o tome obavestiti rodbinu, porodicu i prijatelje ili će svoju odluku držati u tajnosti. Ukoliko naši iskušenici koji žele da se zamonaše odluče da se nikome ne otkriva gde se nalaze i šta rade, veće i starešine to moraju poštovati - objašnjavaju u SPC.

Prema njenim rečima, najveći problem je što u manastirima kada pitaju za Biljanu nailaze na zid ćutanja jer se poštuje volja monahinja da se ne zna da su tu.

- Obilazili smo sve manastire u okolini Kraljeva, pisali smo i u Patrijaršiji, ali nigde nikakvog odgovora nije bilo. Svuda su nam rekli da se poštuje volja monahinja koje ne žele da se zna da su u manastiru - objašnjava Vesna i dodaje da ju je jedan detalj dodatno uverio da joj se ćerka ipak zamonašila:

- Jedna monahinja mi je rekla da je pre nego što je došla u manastir skinula sa sebe sav nakit, svo zlato. Upravo je to uradila i moja Biljana. Kada je nestala, u njenom stanu u Kosovskoj Mitrovici pronašli smo sav njen nakit koji je redovno nosila. Ništa od njega na sebi nije imala - otkriva Vesna i naglašava da se njena ćerka pre nestanka intenzivno interesovala za religiju iako nikada pre toga nije bila veliki vernik. 

Privatna arhiva

Majka i ćerka: Vesna i Biljana Đorić

Vesni je posebno žao što su Biljanu zaboravile njene drugarice, kao i dečko sa kojim je bila u vreme nestanka.

- Tokom prvih nekoliko meseci otkako joj se izgubio trag, njene drugarica i taj dečko su dolazili, davali nam utehu, raspitivali se. Međutim, već dugo se niko od prijatelja ne javlja - kaže majka i dodaje da bi pristala da nikada više ne vidi Biljanu samo da zna da je dobro:

- Neka mi se javi gde god da je, samo neka mi kaže da je živa i zdrava i da je dobro, ništa joj ne bih rekla niti bih se mešala u njene odluke.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set