• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

27.07.2018

21:15

UPOSLILI NEZAPOSLENE: Kruševac organizovao javne radove

Vesti

UPOSLILI NEZAPOSLENE: Kruševac organizovao javne radove

Podeli vest

U Kruševcu su zaživeli programi javnih radova za teže zapošljiva lica. U okviru programa samozapošljavanja Kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, biće dodeljeno 90 subvencija

Doneta je odluka da se kroz programe javnih radova uposli 50 lica iz kategorije lica teže zapošljivih, a konkurs traje do kraja novembra.

Podneti su zahtevi za 47 lica, a sredstva koje iz budžeta ulaže kruševačka filijala
iznose 12 miliona i 600. 000 dinara tako da poslodavci mogu i dalje da podnose
zahteve.

Za program koji sprovodi lokalna samouprava uz tehničku podršku Kruševačke
filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Grad Kruševac je iz budžeta izdvojio
milion dinara.

Javne radove, kod rezervoara Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ na Bagdali obišao je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Kruševcu Predrag Marković. 

R.B.


On je naglasio da će se ova lica na ovim na ovim poslovima zadržati 4 meseca i za to imati uplaćene dopinose, mesečnu nadoknadu od 18 hiljada dinara i plaćen prevoz u iznosu od dve hiljade dinara. 

Direktor kruševačkog ,,Vodovoda,, kazao je da će ovi radnici raditi na uređenju gradskih i seoskih rezervoara, a biće upošljeni i u Lipovcu i na čišćenju jezer Ćelije. 

Za sve neophodne radove oni su dobili i adekvatnu zaštitnu opremu i alate. Trenutno se uređuju zelene površine, kosi nabujalo rastinje i ukljanjaju polomljene i osušene grane.

U Kruševcu se , inače, povećava broj privrednih subjekata, a na evidenciji
Nacionalne službe registrovano je 23. 840 nezaposlenih lica u Rasinskom okrugu,
a u Kruševcu 12. 630 lica.

KRUŠEVLJANIMA LAKNULO: Posle šest žednih dana rešen problem s VODOM ZA PIĆE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set