• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

18.03.2019

10:06

(VIDEO) BEZ PEGLICE MU NEMA NI ŽIVOTA! Upoznajte Milojka, zaljubljenika u ovaj auto!

Live TV

(VIDEO) BEZ PEGLICE MU NEMA NI ŽIVOTA! Upoznajte Milojka, zaljubljenika u ovaj auto!

Podeli vest

Neko vozi motor, drugi traktor a sećan čovek „porše”. Međutim, Milojko Milovanović iz Tometinog Polja na Maljenu, otkako je stasao za volan vozi samo poljske peglice

Ovo je Milojkov porše sa kojim olako prevaljuje vijugave puteve na pobrđu stasite gore. Nepogrešivo zna gde stoji svaki šraf na njegovom i poljskom bolidu. S ponosom veli da od 1982. godine putuje jedino poljskim minimalcem.

"Stalno sam vozio samo peglicu, naučio sam i da ih popravim, služila me dobro i nikada nisam razmišljao da vozim druga kola. Idem sa njom, zaradim i neki dinar, inače sam stolar ali sve slabije radim, stižu me godine", veli Milojko.

Vozni park Milojkov broji šest peglica, ali dve su registrovane.

Foto: RINA

"Imao sam nekad 5-6 peglica, sad 4-5, nikada nisam vozio druga kola. Žuta je za praznike i kad se pođe u grad, ona ima tablice na opštinu Požega, a crvena na Gornji Milanovac. Garaža je puna delova, točkova, letnjih i zimskih guma, sajli, paknova. Kupovao sam i rasklapao da bih imao deo kad mi zatreba", veli Milojko.

Majstor za peglice otkriva da je imao jednu što je bila najbolja u koju je hteo da stavi dizel motor i da je ima sređenu, ali udario grom u garažu i izgorela. Ipak, Milojko zna gde svaki deo stoji, i sve popravlja sam sa svojim zalihama, za majstora ne zna.

Foto: RINA

"Popravke izvodim sam, zato sam ih i kupovao da bih imao delove. Treba da nađem deo: ja uzmem od ovih zamenim i idem dalje. Ako pukne šoferšajbna i to imam da zamenim. Kad spadne kabal ili se nešto otkači ja namestim, zamenim prirubnicu, zglob, korpu, lemelu. Iako su me često nagovarali da promenim auto nisam hteo jer treba to popraviti kad stane".

Majstor za peglice pored nekoliko istih auta ima i nekoliko garaža. Prvu peglicu je kupio 1976. godine a od 1982. aktivno vozi samo auto ove marke i uvek registruje jednu ili dve. Jedna je čak i zavejana snegom, ali sve su na sigurnom, ili garažirane.
Jedna muka ipak muči Milojka: živi sam i nije se oženio.

Foto: RINA

"Dok se skućih godine su prošle, tu sam pogrešio”.

Zauzvrat, ima svedočenje suseda da je druželjubiv, i uvek pomogne ako ko zaište. Neko vozi motor, drugi traktor a  sećan čovek „porše”. Međutim, Milojko Milovanović iz Tometinog Polja na Maljenu, otkako je stasao za volan vozi samo poljske peglice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milos

pre 5 godina

Zato se nije ni oženio ni skućio. Morao je da vozi bolja kola.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija