• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2019

17:10

VEČERAS POČINJU JAKE KIŠE I NEVREME! Spremite se za tešku promenu vremena! DETALJNA PROGNOZA ZA CELU SRBIJU!

Vesti

VEČERAS POČINJU JAKE KIŠE I NEVREME! Spremite se za tešku promenu vremena! DETALJNA PROGNOZA ZA CELU SRBIJU!

Podeli vest

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se danas posle podne na jugozapadu i zapadu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 5 do 12, najviša od 19 do 24 stepena

U nedelju oblačno i malo svežije nego danas sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, najviša od 16 do 22 stepena.

Kiša se u Beogradu očekuje večeras u 22 sata.

Kako navodi portal Accuweather u Beogradu narednih dana oblačno, kiša moguća u ponedeljak, 6. maja, uz najvišu dnevnu od samo 11 stepeni. U četvrtak, 9. maja, poslepodne moguća kiša, uz 20 stepeni. U utorak i sredu, najviša dnevna temperatura 15 i 18 stepeni, ali oblačno, uz sunčane intervale.

NAJVEĆI VREMENSKI ŠOK OVOG PROLEĆA! Stiže nam SNEG, donosi ga LEDENI ARKTIČKI VAZDUH iz Evrope!

U Novom Sadu i okolini kiša se očekuje večeras oko 20 časova.

I u Novom Sadu vreme slično kao u Beogradu. U nedelju do 17 stepeni, ali uz kišu i grmljavinu, u ponedeljak kiša i najviša dnevna temperatura od 12 stepeni. U utorak i sredu 16 i 19 stepeni, ali sa smenjivanjem oblaka i sunca. U četvrtak toplije, 21 stepen, ali uz moguću kišu poslepodne.

Kiša se u Nišu očekuje večeras oko 21 sat.

U nedelju u Nišu 20 stepeni, ali uz moguću grmljavinu i lokalne pljuskove. U utorak u Nišu samo 13 stepeni, uz kišu. U sredu 19 stepeni, uz smenu oblaka i sunca. U četvrtak 22 stepena, ali uz povremenu kišu, tokom prepodneva.

U Kragujevcu se kiša očekuje večeras oko 21 sat.

U Kragujevcu u nedelju do 15 stepeni, navodi Accuweather, uz moguću grmljavinu i kišu. Na Đurđevdan, 6. maja, samo 8 stepeni, kišovito. U utorak i sredu 10 i 15 stepeni, najviše dnevne temperature, s tim što je u utorak moguća kiša, a u sredu se očekuje suvo vreme. U četvrtak 16 stepeni, uz kišu prepodne.

U Novom Pazaru se večeras očekuje kiša oko 21 sat. U nedelju 16 stepeni, uz grmljavinu i lokalne pljuskove. U ponedeljak 12 stepeni, uz povremene pljuskove. U sredu će biti maksimalna dnevna samo 10 stepeni i biće oblačno. U sredu 16 stepeni sa dužim sunčanim intervalima. U četvrtak 14 stepeni, uz povremenu kišu poslepodne.

Foto: printscreen accuweather

 

U Valjevu bi kiša mogla da padne večeras oko 20 sati. Sutra 16 stepeni, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. U ponedeljak samo 9 stepeni, uz oblake, ali i kišu. U utorak 14 stepeni, uz smenu sunca i oblaka. U sredu malo toplije, najviša dnevna 18 stepeni, uz duže sunčane intervale. U četvrtak 19 stepeni, uz moguću kišu poslepodne.

Što se tiče Pirota - u nedelju je na snazi žuti meteo alarm - upozorenje na jaku grmljavinu i nevreme.

Majdanpečanima bi kišobran mogao da zatreba večeras oko 20 sati. U nedelju ih očekuje najviša dnevna temperatura od 16 stepeni, ali uz moguću grmljavinu, u ponedeljak 10 stepeni, uz kišu, u utorak se nastavlja kiša, ali će biti 2 stepena toplije. U sredu 17 stepeni, uz duže sunčane intervale. U četvrtak kiša poslepodne, a temperatura do 17 stepeni.

Padavine se u Negotinu očekuju večeras oko 21 sat. U nedelju 22 stepena, ali je moguća grmljavina praćena kišom. U ponedeljak 17 stepeni, uz lokalne pljuskove, a identično vreme se očekuje i u utorak. U sredu 19 stepeni, uz duže sunčane intervale, a u četvrtak 19 stepeni, ali kišovito.

U utorak oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u višim planinskim predelima (iznad 1500 m) sneg. Više padavina očekuje se u istočnoj polovini zemlje, lokalno i oko 30 l/m². Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 10 do 14 stepeni.

U planinskim predelima iznad 1000 mnv u nedelju i ponedeljak padaće susnežica i sneg, a u planinama iznad 1500mnv doći će i do formiranja snežnog pokrivača.

Tako bi u utorak ujutru snežnog pokrivača bilo i u višim planinskim predelima Srbije, ponegde i više od 5 cm, a po optimističnijim proračunima čak i oko 10 cm.

Od sredine naredne sedmice treba očekivati novi i osetniji porast temperatura, tako da bi već od četvrtka, 9. maja maksimalne temperature bile iznad 20 stepeni, a u petak i naredne subote i preko 25 stepeni, piše Vojvodinameteo.rs.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boki

pre 5 godina

Dali će šatori izdržati??? Bojim se da Vuk i ovce nepokisnu.

Sladjan

pre 5 godina

Neka kisnu ovi jadnici pod satorima!!!!!neka ohlade ludu glavu!!!!a lideri u toplim domovima svojim!!!ha ha ha

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Jeziva ispovest Francuza: Ja sam mrtav!
Fudbal

Jeziva ispovest Francuza: Ja sam mrtav!

Nekadašnji reprezentativac Francuske Pol Pogba (31) dao je šokantnu izjavu u jednom intervjuu. On je tom prilikom priznao da je njegova igračka karijera gotova, pošto je suspendovan na četiri godine zbog dopinga.

24.06.2024

23:53

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set