• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.06.2019

21:17

OSNAŽIVANJE BIZNISA! Novčana pomoć za 18 privrednika iz Gračanice

Vesti

OSNAŽIVANJE BIZNISA! Novčana pomoć za 18 privrednika iz Gračanice

Podeli vest

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović i predstavnici nemačke organizacije Help uručili su danas građanima 18 ugovora za osnaživanje i pokretanje malih biznisa vrednih 30 hiljada evra.

Od 50 aplikanata koji su ušli u najuži izbor, odabrano je njih 18 sa teritorije Gračanice koji će donacijom Helpa pokrenuti ili osnažiti svoj biznis. 

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović kazao je da je projekat veoma važan za ekonomski razvoj ove sredine, a potpisnike ugovora pozvao je da opravdaju poverenje koje im je ukazano i profesionalno iskoriste mogućnost koja im je data.
-Ovakve aktivnosti su veoma bitne za našu opštinu. Mi ćemo kao i prošle godine nastaviti da insistiramo da se što više ulaže u ekonomski razvoj. Pomogli smo danas 18 naših privrednika, ljude koji su razvili svoje biznise, koji žele da ostanu i da žive ovde. Ova saradnja koju imamo sa nemačkom organizacijom Help je veoma dobra i ono što nas raduje da će se ona nastaviti - rekao je Popović.

Foto: A.G.

Službenik Helpa za rad na terenu Rezart Šalja kazao je da posao nije bio lak i da će sigurno biti nezadovoljnih, ali da smatra da je posao dobro odrađen i da su odabrani najbolji kandidati.
-Na konkursu je bilo mnogo prijavljenih iz raznih oblasti biznisa. Pokušali smo da odaberemo najbolje klijente. Obezbeđeno je 30 hiljada evra, a Gračanica učestvuje sa 30 procenata - kazao je Šalja.
Potpisnici ugovora zadovoljni su što im je pružena šansa da pokrenu i razviju svoje mini biznise. 
- Aplicirao sam za stolarsku radionicu i konačno, posle 20 godina, uspeo sam da obezbedim nešto što će mi pomoći da unapredim posao u skladu sa svojim zanatom - kaže Miloš Dejanović, dobitnik granta.
-Već 20 godina radim u Gračanici i vlasnik sam frizerskog salona, ali je moja oprema dotrajala. Hvala svima koji su prepoznali moj rad i vidimo se sa novim frizurama, kaže frizer Milutin Tomić.
Grant za osnaživanje biznisa dobio je, između ostalih, i Šaćir Tairović koji se bavi baštovanstvom.
-Aplicirao sam za pomoć u aparatima za košenje trave. Izdražavam desetočanu porodicu i ovo će mi mnogo pomoći da svojim radom obezbedim sigurne izvore prihoda -
 naveo je on.
Prema najavama, projekat Helpa biće realizovan i naredne godine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set