• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2019

21:57

BRKOVI I PLETENICA OD METAR I PO! Atrakcije 50. Sabora "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju"

Vesti

BRKOVI I PLETENICA OD METAR I PO! Atrakcije 50. Sabora "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju"

Podeli vest

I jubilarni, 50. Sabor "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju" u Kaleniću, jedinstvena smotra folklora i domaće radinosti, nije prošao bez izbora pobednika tradicionalnih saboraških kategorija - najlepše "saborice", najdužeg brka i pletenice.

Za mis ovogodišnjeg sabora izabrana je Katarina Crnoglavac (15) iz Trstenika, dok je prva pratilja Milica Todorović iz Rekovca, a druga pratilja Ivana Janković iz Kučeva.
- Sve devojke su lepe, ali sam zadovoljna i veoma sam srećna što sam pobedila jer prvi put učestvujem na izborima - rekla nam je lepa Katarina, učenica medicinske škole.
Najduža pletenica od 151 cm izmerena je Mileni Lukić (30) iz Jagodine, koja u ovoj kategoriji pobeđuje već šesti put.
- Poslednji put sam se šišala pre pet godina. Očekivala sam veću konkurenciju, ali u svakom slučaju osećaj je prelep - kaže Milena Lukić i priznaje da joj je teško da neguje tako dugu kosu.
- Eto, da bih je osušila, treba mi dva do tri sata - otkriva Milena.

Foto: Informer DN

Najduže brkove po treći put ima Zoran Lazarević iz Niša. Žiri mu je dodelio titulu posle izmerenih 140 cm, ali njegovi konkurenti su bili nezadovoljni jer smatraju da je reč o podvali i da ima veštačke brkove.
- Imamo falš robu ove godine, neka nadogradnja. Isti čovek je pre nekoliko godina isto uradio i organizacioni odbor ga je verovatno odstranio, sada je bilo drugačije - kaže prošlogodišnji pobednik Ljubodrag Ognjanović - Ljuba Brka iz Rače.
Isto mišljenje deli i njegov kolega Gojko Andrejić iz Gradca kod Batočine. Uložio je žalbu na pobednički brk jer je "uveren da pobednik ima veštački umetak".
Pobednik kaže da brkove pušta od 2011. godine, kada je otišao u penziju.
- Ponosan sam na njih, ali, bogami, teško je da ih održavam. Često ih potpuno umotam i stavim iza ušiju i niko ne zna kolike brkove imam. Odavno sam hteo da imam tako duge brkove, ali pošto sam radio u Austriji, nisam mogao to sebi da priuštim - rekao je Lazarević.

Foto: Informer DN

POTPIS ZA SLIKU Najlepša Katarina Crnoglavac
NAJBRK I LJUTI KONKURENTI Pobednik Zoran Lazarević iz Niša, Ljubodrag Ognjanović iz Rače i Gojko Andrejić iz Gradca
Najduža kika Milena Lukić


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set