• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

24.12.2019

10:03

STIGLI NEMCI U GRADIŠTE! Prvo na Srebrnom jezeru grade hotel, a sledeće godine i AERODROM!

Vesti

STIGLI NEMCI U GRADIŠTE! Prvo na Srebrnom jezeru grade hotel, a sledeće godine i AERODROM!

Podeli vest

Turističko naselje Beli Bagrem na Srebrnom jezeru u Opštini Veliko Gradište, prema Planu detaljne regulacije uokviru turističke ponude uskoro bi moglo da dobije nove hotele, vikendice, sportske i manje ugostiteljske objekte

-  Ovih dana dobili smo dosta  ponuda a jedna je i od investitora iz Nemačke koji je izrazio zainteresovanost za ulaganje u izgradnju hotela visoke kategorije u modernom stilu sa svim pratećim sadržajima. Hotel bi se nalazio na Srebrnom jezeru sa druge strane brane, tačnije na takozvanom  Dunavskom špicu u blizini marine. Vrednost ove investicije je procenjena na 10 miliona evra - napominje Slađan Marković, zameniik predsednika Opštine Veliko Gradište.

Sve ovo turističkim poslenicima u ovoj Opštini uliva nadu da bi zaiteresovanost posetilaca bila još veća, budući da je  poslednjih godina Srebrno jezero posetilo između 600 i 700 hiljada turista. Ilustracije radi, samo tokom  prošle godine zabeleženo je oko 130.000 noćenja - ističe Marković.

Foto: V. J.

Slađan Marković, zameniik predsednika Opštine Veliko Gradište

Inače, ova Opština bi se od naredne godine mogla svrstati i u red retkih u kojoj bi se izgradio i aerodrom. U toku je izrada projektne dokumentacije a planom je predviđeno da se već postojeća travnata pista u dužini od 800 metara unapredi i produži, zašta je nedavno zeleno svetlo dala i  Vlada Republike Srbije i ovu ideju uvrstila u porodicu aerodroma Srbije.

Ono što predstoji je rešavanje pravnoimovinskih odnosa, a kako ističu u Opštini Veliko Gradište, već od naredne 2020. godine otpočelo bi se sa radovima na produžavanju piste, kako bi u naredne dve do tri godine aerodrom za sletanje i poletanje aviona do 50 putnika mogao da zaživi.

Foto: V. J.

Ovde će se graditi novi hotel

- Već je određen i prostor od 120 hetara površine na potezu Ramskog Rita. Planom je obuhvaćena  izrada pista poletnih i sletnih staza, pristupne saobraćajnice, administrativne zgrade, radionice, servisi i hangari, saobraćanice koje bi povezivale kompleks aerodroma i državni put koji se nalazi u blizini kao i svi ostail prateći sadržaji. U šumskom kompleksu naselja Beli bagrem uskoro bi mogli da se nadju i tereni za golf. Da je Izgradnja aerodroma pravi potez svedoči i zadovoljsvo meštana Gradišta koji su sa oduševljenjem podržali ovu nameru opštinske vlasti jer kako kažu ovo bi bilo od višestruke koristi ne samo za žitelje Braničevskog okruga već i čitave Istočne Srbije.

Ministarstvo građevinarstva sobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije za relizaciju ovog projeka odvojilo je sredstva u visini od 5 miliona dinara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set