• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Đ.

21.03.2020

14:50

ODLIČNA VEST UZ SUBOTICE: Pokrenuta proizvodnja najefikasnijeg rastvora za dezinfekciju! (VIDEO)

Vesti

ODLIČNA VEST UZ SUBOTICE: Pokrenuta proizvodnja najefikasnijeg rastvora za dezinfekciju! (VIDEO)

Podeli vest

Na inicijativu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana u Bajmoku je počela proizvodnja sredstava za dezinfekciju javnih površina i objekata

Proizvodiće se natrijum-hipohlorit, rastvor koji Svetska zdravstvena organizacija preporučuje kao najefikasnije u uništavanju virusa COVID19, a proizvodi se u prostorijama kompanije "Lukas". Ta kompanija je Gradu besplatno ustupila pogon, dok je firma "Alex Engineering & Construction" donirala mašine. 

Foto: TV Subotica

Gradonačelnik Laban se posebno zahvalio na značajnoj pomoći u zajedničkoj borbi protiv pošasti koja je zadesila i našu državu i najavio da će uskoro početi podela sredstava javnim ustanovama, kao i građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

- Kompanija Alex nam je ustupila dva nova uređaja koja dnevno proizvode 1000 litara natrijum-hipohlorita. Zahvaljujem im se na tome, naročito direktoru Aleksandru Obradoviću, jer su nam pomogli da na vreme reagujemo i  krenemo u akciju, odnosno da snabdemo sve javne ustanove i preduzeća, kao i da dezinfikujemo čitav grad - naglasio je Laban. 

Foto: TV Subotica

 

Direktor firme "Alex Engineering & Construction" iz Beograda, Aleksandar Obradović, kaže da je ovaj rastvor inače veoma skup, a da će ga domovi zdravlja, vrtići pijace i druge javne ustanove u Subotici dobijati besplatno, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

- Kao firma smo osećali društvenu odgovornost, da u kriznoj situaciji pomognemo, jer želimo da zajedno sa gradonačelnikom i Gradom Subotica omogućimo stanovništvu da normalno funkcioniše, koliko je to moguće u ovakvim uslovima - poručio je Obradović. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set