• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

07.10.2020

10:34

PETAR SPASIO 20 PUTNIKA SIGURNE SMRTI! Skočio preko onesvešćenog vozača i zauzdao KOMBI VAN KONTROLE!

Vesti

PETAR SPASIO 20 PUTNIKA SIGURNE SMRTI! Skočio preko onesvešćenog vozača i zauzdao KOMBI VAN KONTROLE!

Podeli vest

Petar Milićević (19) iz Kuršumlije spasao je 20 putnika, među kojima je bilo 15 dece, kada je vozaču pripalo teško i izgubio kontrolu nad vozilom

Ovaj madić, koji je na stažu kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Kuršumliji, putovao je sa ostalima na vikend turističkim putovanjem, koje je organizovao zdravstveni sindikat. Kada su se vraćali, na putu od Čačka ka Kraljevu, vozaču S.V. (52) pripalo je teško, a kombi koji je već ušao u suprotnu traku, zaustavio je Petar spasavši sve u kombiju.

- Mislim da mu od početka nije bilo dobro, dva dana se žalio kako ništa nije jeo, kako mu je loše i
samo je kašljao. Negde iza Čačka stali smo an pumpu da se odmorimo i primetio sam da je bled.

Pitao sam ga kako je, rekao je da je loše. Popio je čaj i na kraju smo krenuli. Sedeo sam na suvozačevom sedištu, jer je koleginicinom sinu bilo loše od vožnje i primetio sam da je vozač počeo da se znoji- priča nam šta se događalo heroj iz Kuršumlije.

Foto: printscreen

 

Kako dodaje vozač nije reagovao kada je kombi počeo da prelazi u suprotnu traku, iako je Petar počeo da viče i upozorava ga.

- Odjednom je potpuno klonuo, a noga mu je bila na papučici za gas. Pojurili smo. Tada sam nogom bukvalno preskočio preko njega, pritisnuo kočnicu i ispravio volan. Nekako smo uspeli da se zaustavimo, preko bankine na putu - opisuje naš sagovornik.

U međuvremenu je došla ekipa Hitne pomoći i vozača odvezla u bolnicu, a putnici su sačekali na
putu da dođe druga osoba koja će ih vratiti kući.

- Stvarno je bilo neodgovorno što je uporno pokušavao da vozi, iako mu je bilo loše. Na sreću, sve se dobro završilo, ali šta da je neko dete sedelo gde i ja i da niko nije mogao da priskoči i zaustavi kombi - pita se mladić.

On je ljut i na dve policijske patrole koje su prolazile dok su oni čekali pomoć.

- Samo su zastali, pogledali i nisu ni prilazili da vide zašto na sred puta stoji kombi pun dece- kaže Petar.

Foto: printscreen

 

O njegovom podvigu, koji se na sreću dobro završio za sve priča čitava Kuršumlija. Petar, skroman,
nikako nije želeo da se slika za novine, ali kaže da je uradio ono što je mogao i čega se setio u tom
trenutku.

- I ne mora da se slika, mi znamo ko je. On je zaista heroj u očima svih nas, jer je kombi bio pun dece, a on je pokazao prisebnost i hrabrost, kakvu i treba da ima svaki medicinski radnik- prokomentarisala je lekarka koja zna Petra, jer sa njim radi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set