• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

24.11.2020

14:21

(VIDEO) GITARISTA LUKA PETROVIĆ OSVETLAO OBRAZ: Talentovani Šapčanin osvojio drugu nagradu na prestižnom takmičenju u Austriji

Vesti

(VIDEO) GITARISTA LUKA PETROVIĆ OSVETLAO OBRAZ: Talentovani Šapčanin osvojio drugu nagradu na prestižnom takmičenju u Austriji

Podeli vest

Učenik druge godine srednje Muzičke škole u Šapcu Luka Petrović, osvajač je druge nagrade na prestižnom internacionalnom takmičenju gitare u Austriji.

Mladi talentovani muzičar, vlasnik je preko 40 priznanja sa raznih takmičenja. Najnovija nagrada za osvojeno drugo mesto u konkurenciji 120 gitarista iz celog sveta, od posebnog je značaja za Luku. Prvo učešće, i titula vicešampiona.

- Prvi put je ovo takmičenje održano on line zbog aktuelne situacije. Svaki učesnik se predstavljao sa pet izvedbi, osvojio sam drugo mesto, posle Rusa i ispred Japanca koji je bio treći.

Foto: S.G.

 

Kad se približi ovako veliko takmičenje, dnevno vežbam i po pet-šest sati – kaže Luka.

Mladi gitarista ističe da je na svom putu ka uspehu, imao nesebičnu podršku porodice i pomoć profesora gitare Stevana Jovića, otkad je počeo da uči sviranje ovog instrumenta sa nepunih devet godina.

Foto: S.G.

Pod maminim budnim okom

Luka potiče iz prave muzičke porodice – jedna sestra svira violu, druga je na odseku solo pevanja. Tako se, neretko, zvuci ovog jedinstvenog orkestra, čuju se iz doma Petrovića.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set