• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.J.

25.11.2020

14:31

KORONA U JAGODINSKIM VRTIĆIMA: Zaraženo više od 40 vaspitačica i medicinskih sestara, DECA SU DOBRO!

Vesti

KORONA U JAGODINSKIM VRTIĆIMA: Zaraženo više od 40 vaspitačica i medicinskih sestara, DECA SU DOBRO!

Podeli vest

Direktorka Predškolske ustanove ,,Pionir” iz Jagodine Violeta Nikolić u pisanoj izjavi medijima navela je da su zbog epidemije koronavirusa trenutno četiri objekta zatvorena, a da je posle perioda izolacije jedan počeo sa radom, kao i da je 42. radnika zaraženo, te da ima radnika u izolaciji koji su prvi kontakt sa zaraženima. Nema slučajeva infekcije među decom.

PU ,,Pionir” zapošljava 320 radnika u 7 objekata u gradu i još 27 podružna odeljenja pri seoskim školama.

- Zbog trenutne situacije i epidemije u našoj Ustanovi, zatvorena su dva objekta u gradu i dva u selu. Objekat „Sunce“ i objekat „Pivarac“, dok je objekat „Bambi“ bio u jedno periodu zatvoren ali je počeo sa radom prošle nedelje. Od 320 radnika koliko ustanova broji, 42 su zaražena koronavirusom.

To su radnici u svim kategorijama, ali na žalost, najviše među vaspitačima i medicinskim sestrama vaspitačima, jer oni čine prvu liniju „borbe“ protiv ove bolesti. Oni su prvi kontakt sa roditeljima i decom, stoji u pisanoj izjavi direktorke.

Foto: G.J.

 

Što se tiče radnika, svi su sa blagom kliničkom slikom, blagim simptomima, i nijedan od radnika nije na bolničkom lečenju, istakla je ona i dodala da postoje i radnici koji su u izolaciji kao prvi kontakti sa zaraženima.

Potvrdila je odličnu saradnju sa Domom zdravlja, po pitanju stalnih kontrola i testiranja radnika, kao i preventivnom delovanju na sprečavanju širenja epidemije.

- Na radost svih nas, i zaposlenih u Ustanovi, ali pre svega i roditelja, nema zaraženih među decom,
odnosno nije nam prijavljen nijedan slučaj kod dece. Broj dece u grupama jeste smanjen, ali dobrim delom iz predostrožnosti roditelja, ali i naše, pa smo zato i napravili takav plan da se grupe i deca ne spajaju,da nema velikog broja dece u radnim sobama.

Saradnja sa roditeljima je kao i uvek odlična, pogotovo u ovakvim situacijama, roditelji su puni razumevanja i poštuju sve naše mere i odluke, kaže u pismu direktorka Nikolić.

Foto: G.J.

 

PU ,,Pionir” se pridržava svih mera koje su propisane, epidemioloških i sanitarnih. Početkom maja, posle pauze u radu predškolskih ustanova u Srbiji, Ustanova je donela poseban Pravilnik o načinu
funkcionisanja i rada, režimu dana, kao i pojačanim merama. U Ustanovi se svakodnevno dezinfikuju sve prostorije, holovi, dvorišta, igračke.

Roditeljima nije dozvoljen ulazak u objekte. Radnicima se svakoga jutra meri temperatura, kao i deci pri jutarnjem prijemu i u toku dana pri trijaži.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set