• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

25.11.2020

15:26

OPASNO! RASTE BROJ ZARAŽENIH LEKARA: U Opštoj bolnici Požarevca leži 152 zdravstvena radnika, NAROD NEĆE IMATI KO DA LEČI?!

Vesti

OPASNO! RASTE BROJ ZARAŽENIH LEKARA: U Opštoj bolnici Požarevca leži 152 zdravstvena radnika, NAROD NEĆE IMATI KO DA LEČI?!

Podeli vest

Zbog alrmantne situcije sa korona virusaom, Požaevac je još jedan grad u kojem je proglašena vanredna situacija. Broj zaraženih građana se povećava iz dana u dan , pa je Opšta bolnica kao centralna zdravstvena ustanova u covid sistemu u Braničevskom okrugu popunila sve svoje kapacitete.

Na lečnju se trenutno nalazi 187 pacijenata sa simptomatologijom na korona virus od kojih je osam iz drugih sredina, ostali su iz Opština Braničvskog okruga. Kod preko 100 pacijenata je PCR testovima potvrđen virus COVID 19, starositi od 30 do 80 godna, kaže za Informer dr Danko Nikolić v.d.direktora Opšte bolnice u Požarevcu.

- Pritisak na bolnicu je iz dana u dan sve veći. Samo tokom jučerašnjeg dana je bilo 16 prijema , predhodnih dana daleko više. Na respiratorima imamo sedam teških slučajeva, deset je na neinvenzivnoj ventilaciji dok je na dodatni kiseonik priključeno 90 pacijenata.

Nažalost, samo tokom jučerašnjeg dana preminula su nam tri pacijenta starosti između 56 i 58 godina. Situacija nije ni malo naivna, jer se jako teško borimo da zaustavimo cirkulaciju koronavirusa.

Foto: Reuters

 

Bolnički kapaciteti su gotovo popunjeni jer ne možemo da otpustimo pacijente zbog vrlo teškog stanja,pa nam je i prijem novoobolelih doveden u pitanje. U situaciji smo da primamo samo one sa najtežom kliničkom slikom.

Dodatni problem je što je dosta zaraženih među medicinskim osobljem. Samo iz Opšte bolnice je 38 pozitivnih na koronu. Dosta je njih koji se nalaze na kućnom lečenju zbog direktnog kontakta sa inficiranima.

Tako da je ukupno 152 zdravstvena radnika van radnog prostora. Trideset lekara, 105 medicisnkih sestara i tehničara i 17 nemedicinskih radnika, tako da je situacija više nego alarmantna jer smo kadrovski oslabljeni, pa se postavlja pitanje da li će ako se širenje virusa ne suzbije , imati ko građane da leči, ističe direktor , dr Danko Nikolić.

Foto: Informer

 

Preostali zdravstveni kadar je na ivici snage i ulažu se maksimalni napori da se situacija koliko toliko drži pod kontrolom.

Tako da iz Požarevačke Opšte bolnice apeluju na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera zaštite, jer je to jedini način da se pomogne ne samo lekarima u Požarevcu kojih je sve manje, nego i svim građanima, kako ne bi došli u situaciju da nema ko da ih leči i da im pruži neophodnu medicinsku pomoć.

Nepoštovanje mera i neodgovorno ponašanje, dovelo bi da se situacija još više otrgene kontroli, podseća dr Danko Nikolić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set