• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

17.01.2021

20:35

PEŠTERSKA VISORAVAN POD SNEGOM I LEDOM! Tutin proglasio vanrednu situaciju, Sjenica još uvek odoleva! /FOTO/

Vesti

PEŠTERSKA VISORAVAN POD SNEGOM I LEDOM! Tutin proglasio vanrednu situaciju, Sjenica još uvek odoleva! /FOTO/

Podeli vest

Opština Tutin zbog obilnih snežnih padavina proglasila je vanrednu situaciju. Predsednik ove opštine Salih Hot kaže da se nadležne službe plaše da bi moglo doći do poplava

- Preduzimamo sve mere da sprečimo poplave jer će sneg početi da se topi - rekao je Hot i dodao da mnogi delovi opštine imaju problema sa dotrajalom elektromrežom. 

Foto: A. Grbović

Sjenica


Predsednik opštine Sjenica, u kojoj je ujutros bilo minus 19 stepeni, Munib Mujagić kaže da su putevi prohodni i da sva sela imaju struju.


- Padao je sneg, zatim i ledena kiša. To je dovelo do toga da se sneg na putevima zaledi tokom noći. Imali smo problema dok smo očistili ulice ali smo sve to rešili. Možda putevi nisu idealni ali su prohodni. Kod nas je debeo minus uobičajena stvar i zato bi možda građani Sjenice trebalo da imaju neke benificije - kazao je Mujagić za Informer.

Foto: A. Grbović

Predsednik Opštine Sjenica Munib Mujagić


On kaže da bi to "trebalo rešiti adekvatnim pozitivnim zakonskim rešenjima."


- Ekstremno niske temperature, velike količine snežnih padavina i jaka zima znatno poskupljuju život. Zbog toga je ovde život skuplji u odnosu na neke druge delove zemlje. Skuplje je grejanje, prevoz... Zato meštani ovih krajeva treba da imaju neke beneficije - kazao je Mujagić i dodao da je Pešterska visoravan veoma značajna za Srbiju zbog toga što je predodređena za proizvodnju zdrave hrane. 

Foto: A. Grbović

Selo Duga Poljana na Pešterskoj visoravni

Foto: A. Grbović

Selo Duga Poljana na Pešterskoj visoravni

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set