• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/021

02.04.2021

15:23

HERCEG GODINAMA POMAŽE DECI, SADA JE POMOĆ POTREBNA NJEMU! Plemenitom terapijskom konju ugroženo zdravlje, POKRENUTA JE AKCIJA

Vesti

HERCEG GODINAMA POMAŽE DECI, SADA JE POMOĆ POTREBNA NJEMU! Plemenitom terapijskom konju ugroženo zdravlje, POKRENUTA JE AKCIJA

Podeli vest

Terapijski konj Herceg, koji već gotovo deset godina pomaže deci sa invaliditetom u Udruženju "Vera, ljubav, nada" iz Šajkaša, razboleo se i potrebna mu je pomoć kako bi nastavio da pomaže mladima

Ovaj konj pomaže deci svih uzrasta koja imaju bilo koju vrstu invaliditeta da naprave prve korake.
 

Pogrešno lečenje dovelo je do bolesti ovog konja, a kako tvrde iz konjičkog kluba Filipus, ukoliko prebrodi ovaj zdravstveni problem, Herceg bi još desetak godina mogao da usrećuje decu kojoj je "preko potreban".
 
Za intervenciju i lekove koji bi mogli dovesti do ozdravljenja konja potrebno je između 1.200 i 1.400 evra, a iz Udruženja apeluju da je svaka vrsta pomoći dobro došla.
 
Predsednik Udruženja Miodrag Miša Blizanac ističe da je Herceg izuzetno bitan za ojačavanje muskulature kod dece. 
 
"Herceg je naš glavni terapijski konj. Pogrešnim lečenjem napravljen je propust i sada konj mora da bude podvrgnut jednoj bolnoj intervenciji. S obzirom na to da "Zoohigijena" ne zbrinjava konje, morali smo privatno da zovemo veterinara koji bi to pokušao da to sanira", kaže Blizanac.
 
On dodaje i da svaka akcija koju rade jeste neko osvešćivanje ljudi o tome koliko humanost bitna osobina. 
 
"Konj je kod nas dosta zanemarena životinja, a Herceg pomaže deci ometenoj u razvoju da naprave svoje prve korake. Od izuzetne je važnosti za nas u klubu, kao i za decu kojoj je pomogao i koja ga vole. On je toliko senzitivan i motorički pripremljen za odnose sa decom, da i ona deca koja su najteža isključivo na njemu počinju", zaključuje predsednik Udruženja.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set