• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.B.

06.04.2021

12:06

DRAMA U SREMSKOJ MITROVICI! Živko je umro od srčanog udara, u Hitnoj pomoći ODBII DA MU UKAŽU POMOĆ?!

Vesti

DRAMA U SREMSKOJ MITROVICI! Živko je umro od srčanog udara, u Hitnoj pomoći ODBII DA MU UKAŽU POMOĆ?!

Podeli vest

Živko Rakulić(56) iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice umro je od srčanog udara samo pola sata pošto su zaposleni Službe hitne pomoći mitrovačkog Doma zdravlja odbili da mu ukažu pomoć!

- Sve je bilo uobičajeno kao svakog jutra, popijemo prvu kafu, pa svako na svoj posao. Muž je
uvek malo ranije pola sata pre šest, kretao na farmu. Voleo je tamo kolegama da zakuva kafu, pa da onda počnu da rade. Međutim, kako nam je ispričao Mića, tek što je stavio lonče za kafu, pao je na paletu i vikao da mu nije dobro, kroz plač priča Živkova supruga Zora.

Kolege su se uplašile i odmah ga stavile u automobil i ubrzo stigli u Službu hitne pomoći u
Sremsku Mitrovicu.

- Tata se borio za vazduh, trpeo jake bolove u grudima i jaukao. Kad su ušli u Hitnu, neko od zaposlenih, zasad ne znamo njegovo ime, rekao im je neljubazno: Šta hoćete“?

Kada je Mića rekao da tata umire, taj u belom mantilu je odgovorio: „Nije njemu ništa, on nije slučaj za nas, vodite ga njegovom lekaru!“ Tata je takav bio, miroljubiv, nikad se nije svađao, samo je rekao kolegi da ga vozi u Drugu zdravstvenu, na drugom kraju grada, priča Živkov sin, Živojin
Rakulić.

Foto: N.B.

 

Tamo su zatekli samo čistačicu, jer lekari stižu u sedam sati ujutro, koja je videvši čoveka u teškom stanju zvala policiju i Hitnu pomoć.

- Živko je jaukao, držeći se za grudi! Rekao sam mu da uđe u kola, bilo je hladno, ali mi je odgovorio da mu je lakše kada šeta. Za nekoliko trenutaka se stropoštao na pod, ja sam mu dotrčao i prihvatio ga. Umro mi je na rukam!- u šoku priča Živkov kolega Milutin Lazić.

Na lice mesta ubrzo je stigla i Hitna pomoć, čiji lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je policija sačinila zapisnik.

- Tata je preko 30 godina bio dobrovoljni davalac krvi, a samo jednom je zatražio lekarsku pomoć i ona mu nije ukazana! Nije bolovao od srca, imao je samo povišen pritisak. Tužićemo Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici i tražićemo da se kazni zdravstveni radnik, koji je odbio da našem ocu pomogne! To ga neće vratiti u život, ali će sigurno sprečiti još ovakvih slučajeva, kažu Rakulići.

U mitrovačkom Domu zdravlja "Informer" saznaje da je pokrenut redovni disciplinski postupak i
formirana Komisija za ispitivanje svih okolnosti ovog slučaja, te da će javnost o svemu uskoro
biti obaveštena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

ON NIJE SMEO UOPŠTE DA BUDE NA NOGAMA A KAMO LI DA ŠETA.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set